Vyprážané vrkôčiky obalené v škoricovom cukre

Recept Vyprážané vrkôčiky obalené v škoricovom cukre

Pridal: Triniti, 9.10.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Chuťovky, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak vyskúšate, iné už robiť nebudete. Vyprážané vrkôčiky obalené v škoricovom cukre sú neodolateľné! Ja som ich skúsila a výsledok bol neskutočný. Prípadne ich môžete zabaliť deťom do školy a ponúknu aj svojich spolužiakov.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 9.10.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Chuťovky, Pečivo

SUROVINY

500 ghladká múka
150 mlmlieko
20 gkryštálový cukor
1 bal.sušené droždie
3 ksžĺtok
25 gmaslo
120 gricotta
štipkasoľ
olej na vyprážanie
práškový / vanilkový / škoricový cukor na obalenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny vyberieme z chladničky a necháme ich pri izbovej teplote stáť 1 hodinu (mali by mať všetky rovnakú teplotu, aby cesto rýchlo a správne nakyslo).
  2. Do misky pridáme vlažné mlieko, cukor a droždie. Ručne premiešame a necháme stáť 5 minút.
  3. Do druhej misky preosejeme múku, pridáme žĺtky, ricottu, rozpustené maslo a šitpku soli. Premiešame, pridáme kvások a spracujeme hladké cesto, ktoré necháme zakryté kysnúť 1 hodinu. Ak chcete, aby cesto nakyslo rýchlejšie, misku vložte do druhej misky, kde ste naliali teplú vodu. Tak bude cesto v teple a kvasenie prebehne rýchlejšie.
  4. Z cesta oddeľujeme menšie kúsky, ktoré rukami spracujeme do valčeka. Valček prehneme na polovicu a prepletieme.
  5. Smažíme v rozpálenom oleji do zlata a po vysmažení ich ukladáme na papierový obrúsok.
  6. Potom ich obalíme v práškovom, škoricovom, vanilkovom cukre (alebo všetko zmiešame a budeme mať kombináciu týchto cukrov).
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť