Vyprážané vrkôčiky obalené v škoricovom cukre

Pridal: Triniti, 9.10.2021
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Chuťovky, Pečivo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Ak vyskúšate, iné už robiť nebudete. Vyprážané vrkôčiky obalené v škoricovom cukre sú neodolateľné! Ja som ich skúsila a výsledok bol neskutočný. Prípadne ich môžete zabaliť deťom do školy a ponúknu aj svojich spolužiakov.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Triniti, 9.10.2021
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Chuťovky, Pečivo
SUROVINY
500 ghladká múka
150 mlmlieko
20 gkryštálový cukor
1 bal.sušené droždie
3 ksžĺtok
25 gmaslo
120 gricotta
štipkasoľ
olej na vyprážanie
práškový / vanilkový / škoricový cukor na obalenie
- Všetky suroviny vyberieme z chladničky a necháme ich pri izbovej teplote stáť 1 hodinu (mali by mať všetky rovnakú teplotu, aby cesto rýchlo a správne nakyslo).
- Do druhej misky preosejeme múku, pridáme žĺtky, ricottu, rozpustené maslo a šitpku soli. Premiešame, pridáme kvások a spracujeme hladké cesto, ktoré necháme zakryté kysnúť 1 hodinu. Ak chcete, aby cesto nakyslo rýchlejšie, misku vložte do druhej misky, kde ste naliali teplú vodu. Tak bude cesto v teple a kvasenie prebehne rýchlejšie.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Smažené copánky obalené v skořicovém cukru.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Smażone warkocze obtoczone w cukrze cynamonowym.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch In Zimtzucker gewälzte frittierte Hefezöpfe an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Csavart rikottafánk fahéjas cukorba forgatva.
KOMENTÁRE K RECEPTU