Vyprážané syrové jednohubky

Pridal: Triniti, 24.11.2020
Kategorie: Silvester a Nový rok, Sviatočné pečenie, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Chuťovky, Jednohubky, Narodeniny
Nahraj fotku a pochváľ sa
Niečo rýchle, jednoduché a chutné. Síce nie veľmi zdravé, ale nevadí. Na cesto budeme potrebovať len biely jogurt, hladkú múku, kúsok staršieho pečiva, trošku mlieka a hlavne tvrdý syr, ktorý sa pekne roztaví po vypražení. Ja som pridávala ešte balkánsky syr, nadrobno pokrájanú šunku, oregano a kečup. Kečup nemusíte pridávať vôbec alebo ho môžete zameniť za paradajkové pyré. Smažíme v rozpálenom oleji a po vysmažení ukladáme na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja. Podávame s rôznymi omáčkami ako chuťovku na oslave alebo večer k dobrému filmu. Autor: Triniti
Pridal: Triniti, 24.11.2020
Kategorie: Silvester a Nový rok, Sviatočné pečenie, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Chuťovky, Jednohubky, Narodeniny
SUROVINY
- Syry nastrúhame na hrubom strúhadle a šunku nakrájame na drobno.
- Múku, vajcia, starší rožok namočený v mlieku, jogurt, soľ, oregano a kečup spracujeme, pridáme nastrúhané syry a nakrájanú šunku a znova spracujeme na hladké cesto.