Vyprážané syrové jednohubky

Recept Vyprážané syrové jednohubky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Niečo rýchle, jednoduché a chutné. Síce nie veľmi zdravé, ale nevadí. Na cesto budeme potrebovať len biely jogurt, hladkú múku, kúsok staršieho pečiva, trošku mlieka a hlavne tvrdý syr, ktorý sa pekne roztaví po vypražení. Ja som pridávala ešte balkánsky syr, nadrobno pokrájanú šunku, oregano a kečup. Kečup nemusíte pridávať vôbec alebo ho môžete zameniť za paradajkové pyré. Smažíme v rozpálenom oleji a po vysmažení ukladáme na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja. Podávame s rôznymi omáčkami ako chuťovku na oslave alebo večer k dobrému filmu. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

1 ksvajce
200 mlbiely jogurt
400 ghladká múka
1 ksstaršie pečivo (rožok)
trochumlieko
1 lyžičkasoľ
130 gtvrdý syr (eidam, gouda, ..)
130 gbalkánsky syr
130 gšunka
1 lyžicaoregano
3 lyžicekečup
na vyprážanieolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Syry nastrúhame na hrubom strúhadle a šunku nakrájame na drobno.
  2. Múku, vajcia, starší rožok namočený v mlieku, jogurt, soľ, oregano a kečup spracujeme, pridáme nastrúhané syry a nakrájanú šunku a znova spracujeme na hladké cesto.
  3. Cesto rozvaľkáme do obdĺžnika a nakrájame ho na štvorce, ktoré ukladáme do rozpáleného oleja a smažíme z oboch strán do zlata. Vysmažené ukladáme na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.
  4. Chutné sú horúce, ale aj studené. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť