Vyprážané pudingáče

Recept Vyprážané pudingáče
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pudingáče každý pozná pečené z rúry. Vyskúšajte ich pripraviť na spôsob šišiek. Je to síce nezdravý variant, ale o to chutnejšie a raz za čas si predsa môžeme dopriať aj nezdravé jedlá.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

500 gpolohrubá múka
30 gdroždie
65 gkryštálový cukor
250 mlvlažné mlieko
60 gmaslo
1 ksvajce
1 ksžĺtok
štipkasoľ
2 lyžicerum
1/2 kscitrónová kôra
na vyprážanieolej

Krém:

500 mlmlieko
2 baleniavanilkový puding
4 lyžicekryštálový cukor
125 gmaslo
podľa chutirum

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V miske zmiešame droždie s 1 lyžičkou cukru, pridáme 100 ml vlažného mlieka a 1 lyžicu múky, premiešame a necháme na teplom mieste vykysnúť kvások. Trvá to cca 15 minút.
  2. Do misy preosejeme múku so soľou, pridáme zvyšok cukru, nastrúhanú citrónovú kôru, vajcia so žĺtkom, rum, zvyšok mlieka a rozpustené maslo (musí byť vlažné, nie teplé!). Vareškou, rukami alebo za pomoci kuchynského robota vypracujeme hladké nelepiace sa cesto. Poprášime ho múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť cca 45 minút.
  3. Z vykysnutého cesta vyvaľkáme na ľahko pomúčenej doske plát hrubý 1-1,5 cm. Pomocou hrnčeka vykrojíme kolieska, prikryjeme je utierkou a necháme ich 20 minút vykysnúť. V hrnci rozpálime olej.
  4. Pudingáče osmažíme v horúcom tuku dozlata aj z druhej strany. Z panvice ich vyberieme na papierový obrúsok, aby sme odsali prebytočný tuk.
  5. Zlepujeme vanilkovým krémom. Krém: uvaríme puding z 500 ml mlieka, 2 balení pudingu a 4 lyžíc kr. cukru. Až puding vychladne, tak do neho po malých kockách zašľaháme 1/2 ks masla, kvapkou rumu a dáme do chladničky stuhnúť.

Môj blog: Vaření a pečení s radostí

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť