Vyprážané kuracie rezne v parmezánovom kabátiku

Recept Vyprážané kuracie rezne v parmezánovom kabátiku

Pridal: Mineralka, 13.11.2021

Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kuracie rezne poznáme v klasickom trojobale. Pokiaľ však trojobal obohatíte o parmezán alebo aj o iný syr, aký máte radi, dostanete veľmi chutné rezne na nedeľný obed. Určite vyskúšajte.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Mineralka, 13.11.2021

Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

SUROVINY

600 gkuracie prsia
50 gnastrúhaný parmezán
3 ksvajce
4 lyžicemlieko
4 lyžicehladká múka
olej na vyprážanie
soľ a korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kuracie prsia očistíme a nakrájame na plátky. Osolíme a okoreníme z oboch strán.
  2. V miske vymiešame vajíčka, mlieko, soľ, korenie, nastrúhaný parmezán.
  3. Do druhej misky nasypeme múku a môžeme obaľovať.
  4. Najskôr v múke a potom v cestíčku. Môžete aj viackrát opakovať, budete mať hrubší obal.
  5. Vyprážame v rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.
  6. Vyprážané rezne ukladáme do misky, na dno môžete dať papierový obrúsok, aby vsal prebytočný olej.
  7. Podávame so šalátom, zemiakmi. Ja som pripravila klasické zemiakové pyré s petržlenovou vňaťou a k tomu zeleninová obloha.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť