Vyprážané kuracie placky - jemné a veľmi chutné

Recept Vyprážané kuracie placky - jemné a veľmi chutné
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kuracie prsia viete pripraviť v omáčke, ako rezne alebo ako placky. Pozri tento skvelý recept na chrumkavé placky z kuracieho mäsa. Mäso nemelieme, ale nakrájame na tenké rezance, ktoré vytvoria spolu s vajíčkom a majonézou jednotnú hmotu. Tú tvarujeme na rozpálenú panvicu s trochou oleja a smažíme dozlatista. Nezabudnite pridať cibuľu, tá to dokonale ochutí. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

kuracie prsia
cibuľa
soľ
čierne korenie
vajce
majonéza
hladká múka
rastlinný olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Gramáž surovín nie je uvedená zámerne. Každý si pridá toľko surovín, koľko porcií pripravuje. Zvyčajne sa na jedno kuracie prso pridáva polovica cibule, jedno vajíčko, jedna lyžica majonézy a jedna lyžica hladkej múky.
  2. Tak, kuracie prsia nakrájame na rezance, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a premiešame. Ochutíme soľou a korením. Takto premiešané mäso môžete nechať marinovať aj celú noc.
  3. Vajíčko vymiešame s majonézou a múkou a pridáme k mäsu. Premiešame a pomocou lyžice vrstvíme na rozpálenú panvicu s trochou oleja menšie kôpky. Smažíme z oboch strán dozlatista.
  4. Podávame so zeleninovým šalátom, zemiakovou kašou alebo zemiakovým šalátom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť