Vyprážané cesnakové stehno

Recept Vyprážané cesnakové stehno
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Čo poviete na taký skvelý obed? Samozrejme, po takomto obede si dajte žuvačku, ak ešte plánujete nejaké stretnutie. Inak je fantastický. Autor: Naďa I. /Rebeka/

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

4 plátkybravčové stehno
6 strúčikovcesnak
podľa chutisoľ
podľa potrebysadlo na smaženie
2 lyžicemaslao

Na obalenie:

hladká múka
2 ksvajce
3 lyžicemlieko
strúhanka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso naklepeme, z oboch strán potrieme prelisovaným cesnakom a necháme deň až dva v chladničke.
  2. Potom mäso z oboch strán osolíme, pretiahneme hladkou múkou, rozšľahanými vajcami s mliekom a nakoniec v strúhanke. Tú poriadne do mäsa vmasírujeme a prebytočnú zľahka oklepeme.
  3. Na rozpálenej masti osmažíme sprudka z oboch strán dozlatista.
  4. Premiestnime do pekáča (nevymazaného), na každý kus mäsa dáme pol lyžice masla, priklopíme a vložíme do rúry. Pri 200 stupňoch pečieme 30 minút.
  5. Potom zložíme pokrievku, teplotu znížime na 160 stupňov a ešte 20 minút dopekáme.
  6. Rezeň je krásne šťavnatý a krehký.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť