Vyprážané cesnakové stehno

Pridal: rebeka, 2.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Bravčové mäso, Mäso, Vianoce, Obed, Hlavné jedlo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Čo poviete na taký skvelý obed? Samozrejme, po takomto obede si dajte žuvačku, ak ešte plánujete nejaké stretnutie. Inak je fantastický. Autor: Naďa I. /Rebeka/
FOTKA OD VÁS
Pridal: rebeka, 2.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Bravčové mäso, Mäso, Vianoce, Obed, Hlavné jedlo
SUROVINY
4 plátkybravčové stehno
6 strúčikovcesnak
podľa chutisoľ
podľa potrebysadlo na smaženie
2 lyžicemaslao
Na obalenie:
hladká múka
2 ksvajce
3 lyžicemlieko
strúhanka
- Mäso naklepeme, z oboch strán potrieme prelisovaným cesnakom a necháme deň až dva v chladničke.
- Potom mäso z oboch strán osolíme, pretiahneme hladkou múkou, rozšľahanými vajcami s mliekom a nakoniec v strúhanke. Tú poriadne do mäsa vmasírujeme a prebytočnú zľahka oklepeme.
- Na rozpálenej masti osmažíme sprudka z oboch strán dozlatista.
- Premiestnime do pekáča (nevymazaného), na každý kus mäsa dáme pol lyžice masla, priklopíme a vložíme do rúry. Pri 200 stupňoch pečieme 30 minút.
- Potom zložíme pokrievku, teplotu znížime na 160 stupňov a ešte 20 minút dopekáme.
- Rezeň je krásne šťavnatý a krehký.
Autor: Naďa I. (Rebeka)
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Smažená česneková kýta.
KOMENTÁRE K RECEPTU