Vyprážaná krkovička so zemiakmi

Pridal: rebeka, 12.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Kuracie mäso, Bravčové mäso, Mäso, Vianoce, Obed, Hlavné jedlo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Rezeň jedine z krkovičky. To som počula od môjho kamaráta a musím uznať, že: presne :) alebo ešte z kuracieho stehenného rezňa...inak je to nemastné-neslané....a suché, hlavne... Bože, už teraz som znova z toho dostala hlad. Určite vyskúšajte v nedeľu na obed, budete sa olizovať až za ušami. Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTKA OD VÁS
Pridal: rebeka, 12.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Kuracie mäso, Bravčové mäso, Mäso, Vianoce, Obed, Hlavné jedlo
SUROVINY
4 ksbravčové plátky z krkovička bez kosti výška cca 2 cm
2 ksvajce
50 gmaslo
soľ
hladká múka
strúhanka
na vyprážaniemasť
- Mäso naklepeme, osolíme, pretiahneme v hladkej múke, rozšľahaných vajciach a strúhanke.
- V panvici rozpálime masť a rezne zprudka z oboch strán opečieme dozlata.
- Preložíme ich do pekáča, poukladáme kúsky masla a priklopíme. V rúre dopekáme pri teplote 200 stupňov cca 40 minút.
- Potom odklopíme a necháme ešte 10 minút dôjsť na farbu.
Môj blog: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Smažená krkovice s bramborem.
KOMENTÁRE K RECEPTU