Vyprážaná krkovička a zemiaková kaša

Recept Vyprážaná krkovička a zemiaková kaša
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Klasický obed - vyprážaná krkovička a ako prílohu volíme zemiakovú kašu. Dobrú chuť!

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Na rezne:

4 plátkybravčová krkovička bez kosti
štipkasoľ
hladká múka
2ksvajce
strúhanka
na vyprážaniemasť

Na kašu:

1000 gzemiak
3 vrchovaté lyžičkysoľ
1 kelímoksmotana na varenie
250 mlmlieko
2 lyžicemaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso naklepeme v mikroténovom sáčku, z oboch strán osolíme, pretiahneme v hladkej múke, následne v rozšľahaných vajciach, potom v strúhanke a na rozpálenej masti smažíme sprudka z oboch strán dozlatista. Preložíme do pekáča, na každý rezeň dáme kúsok masla a vložíme priklopené do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Dopekáme 20 minút, potom zložíme pokrievku a ešte necháme ďalších 10 minút dôjsť na farbu a chrumkavú kôrku.
  2. Zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka. Vodu zlejeme, pridáme maslo a zemiaky roztlačíme.
  3. Potom postupne pridávame horúcu smotanu zmiešanú s mliekom a ručným šľahačom na najnižších otáčkach dôkladne vymiešavame. Hrniec so zemiakmi máme pritom stále na miernom plameni. Množstvo mlieka a smotany nie je smerodajné. Záleží, či máte radi kašu redšiu alebo hustejšiu.

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť