Vyprážaná krkovička a zemiaková kaša

Pridal: NajLucka, 28.9.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Zemiaková kaša, Zemiaky, Bravčové mäso, Mäso, Vianoce, Obed, Hlavné jedlo, Prílohy, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Klasický obed - vyprážaná krkovička a ako prílohu volíme zemiakovú kašu. Dobrú chuť!
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 28.9.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Zemiaková kaša, Zemiaky, Bravčové mäso, Mäso, Vianoce, Obed, Hlavné jedlo, Prílohy, Čásť dňa
SUROVINY
Na rezne:
4 plátkybravčová krkovička bez kosti
štipkasoľ
hladká múka
2ksvajce
strúhanka
na vyprážaniemasť
Na kašu:
1000 gzemiak
3 vrchovaté lyžičkysoľ
1 kelímoksmotana na varenie
250 mlmlieko
2 lyžicemaslo
- Mäso naklepeme v mikroténovom sáčku, z oboch strán osolíme, pretiahneme v hladkej múke, následne v rozšľahaných vajciach, potom v strúhanke a na rozpálenej masti smažíme sprudka z oboch strán dozlatista. Preložíme do pekáča, na každý rezeň dáme kúsok masla a vložíme priklopené do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Dopekáme 20 minút, potom zložíme pokrievku a ešte necháme ďalších 10 minút dôjsť na farbu a chrumkavú kôrku.
- Zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka. Vodu zlejeme, pridáme maslo a zemiaky roztlačíme.
- Potom postupne pridávame horúcu smotanu zmiešanú s mliekom a ručným šľahačom na najnižších otáčkach dôkladne vymiešavame. Hrniec so zemiakmi máme pritom stále na miernom plameni. Množstvo mlieka a smotany nie je smerodajné. Záleží, či máte radi kašu redšiu alebo hustejšiu.
Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová
Zdroj: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Smažená krkovice a bramborová kaše.
KOMENTÁRE K RECEPTU