Vynikajúci orechový cukeťák s kakaovou polevou

Recept Vynikajúci orechový cukeťák s kakaovou polevou

Pridal: Mineralka, 19.5.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Cuketové recepty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Keďže už cukety pomaly končia, teda končia aspoň u nás v záhrade, tak som sa rozhodla tento rok upiecť ešte cuketový koláč z domácej cukety. Niekedy tento koláč robievam aj v zime, keď nájdem v obchode akciu na cuketu a, samozrejme, keď máme chuť. Tento koláč je veľmi dobrý, je chutný a nie príliš presladený, aj keď pridávame 400 g kryštálového cukru. Oriešky milujem, niekedy ich len nasekám na väčšie kúsky a pridám aj hrozienka do cesta. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Mineralka, 19.5.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Cuketové recepty

SUROVINY

Cesto:

400 gnastrúhaná cuketa
400 gkryštálový cukor
400 gpolohrubá múka
100 gmleté orechy
4 ksvajce
2,5 dclolej
1 ksvanilkový cukor
1 lyžičkaškorica
1 lyžičkasóda bicarbonate
1 ksprášok do pečiva

Poleva:

120 gmaslo
150 gpráškový cukor
2 lyžicekakao
2 lyžicehorúca voda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Nastrúhanú cuketu zamiešame s kryštálovým cukrom a vanilkovým cukrom, necháme pol hodinu odstáť.
  2. Potom pridáme vajcia, olej a múku zmiešanú s mletými orechmi, sódou, škoricou a práškom do pečiva. Dobre zamiešame a hmotu vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme na 180 stupňov asi 25 minút.
  3. Upečený a vychladnutý koláč polejeme polevou.
  4. Maslo rozpustíme a primiešame práškový cukor, kakao a horúcu vodu. Vymiešame lesklú hladkú polevu, ktorú následne nanesieme na vychladnutý koláčik a necháme stuhnúť.
  5. Krájame pomocou noža, ktorý máčame v horúcej vode na úhľadné kocky.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť