NajRecept.sk Dezerty Múčniky Vynikajúci orechový cukeťák s kakaovou polevou
Vynikajúci orechový cukeťák s kakaovou polevou
Recept Vynikajúci orechový cukeťák s kakaovou polevou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mineralka Mineralka    ·   19.5.2021

Vynikajúci orechový cukeťák s kakaovou polevou

Keďže už cukety pomaly končia, teda končia aspoň u nás v záhrade, tak som sa rozhodla tento rok upiecť ešte cuketový koláč z domácej cukety. Niekedy tento koláč robievam aj v zime, keď nájdem v obchode akciu na cuketu a, samozrejme, keď máme chuť. Tento koláč je veľmi dobrý, je chutný a nie príliš presladený, aj keď pridávame 400 g kryštálového cukru. Oriešky milujem, niekedy ich len nasekám na väčšie kúsky a pridám aj hrozienka do cesta. Autor: Mineralka

Suroviny

Cesto:

400 g
nastrúhaná cuketa
400 g
kryštálový cukor
400 g
polohrubá múka
100 g
mleté orechy
4 ks
vajce
2,5 dcl
olej
1 ks
vanilkový cukor
1 lyžička
škorica
1 lyžička
sóda bicarbonate
1 ks
prášok do pečiva

Poleva:

120 g
maslo
150 g
práškový cukor
2 lyžice
kakao
2 lyžice
horúca voda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Nastrúhanú cuketu zamiešame s kryštálovým cukrom a vanilkovým cukrom, necháme pol hodinu odstáť.
  2. Potom pridáme vajcia, olej a múku zmiešanú s mletými orechmi, sódou, škoricou a práškom do pečiva. Dobre zamiešame a hmotu vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme na 180 stupňov asi 25 minút.
  3. Upečený a vychladnutý koláč polejeme polevou.
  4. Maslo rozpustíme a primiešame práškový cukor, kakao a horúcu vodu. Vymiešame lesklú hladkú polevu, ktorú následne nanesieme na vychladnutý koláčik a necháme stuhnúť.
  5. Krájame pomocou noža, ktorý máčame v horúcej vode na úhľadné kocky.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár