Vynikajúci MARGOT koláč s čokoládovým pudingom

Recept Vynikajúci MARGOT koláč s čokoládovým pudingom

Pridal: Triniti, 26.1.2021

Kategorie: Koláče, Zákusky, Buchty, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento margot koláčik bol môj prvý a musím povedať, že chuť bola nad očakávania. Kto neuznáva margot čokoládky, tak pokojne na vrch kakao alebo granko. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 26.1.2021

Kategorie: Koláče, Zákusky, Buchty, Dezerty

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

300 gpolohrubá múka
1 bal.prášok do pečiva
3 ksvajce
150 gkryštálový cukor
100 mlrastlinný olej
100 mlmlieko

Pudingová náplň:

1 bal.čokoládový puding
2 lyžicekryštálový cukor
1 lyžicakakao
500 mlmlieko

Poleva:

400 gkyslá smotana
1 bal.vanilkový cukor
1 ksmargot

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridávame olej, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec iba zľahka vareškou vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
  2. Cesto vylejeme na plech s vyšším okrajom, ktorý sme vymastili tukom a vysypali múkou. Na cesto lyžicou vrstvíme uvarený puding /pekne z výšky, aby sa puding dostal aj nižšie do cesta/.
  3. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi pol hodinu.
  4. Potom koláč vyberieme a ešte teplý potrieme kyslou smotanou s vanilkovým cukrom. Vrch posypeme strúhanou margot čokoládou ...
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť