Vynikajúci karfiol obalený v cestíčku s dresingom z kyslej smotany

Pridal: NajLucka, 8.10.2020
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Ak patríte medzi fanúšikov karfiolu, ale máte výčitky, ak si dáte vyprážané ružičky, máme pre Vás dobrú správu. Vyskúšajte si pripraviť vynikajúci karfiol, ktorý pripravíte bez smaženia a napriek tomu bude mať chrumkavú kôrku. Karfiol obalíte v cestíčku, poukladáte na maslom potretú panvicu a restujeme z každej strany dozlatista. Ten, kto nechce ani restovat na kúsku masla, môže karfiol dať na plech vyložený papierom na pečenie a grilovať v rúre.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 8.10.2020
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
karfiol
vajíčka
soľ
korenie
mlieko
hladká múka
maslo
na dressingkyslá smotana
na dressingcesnak
na dressingkôpor alebo pažítka
- Najskôr uvaríme karfiol v osolenej vode do mäkka. Vyberieme a necháme vychladnúť.
- Pripravíme si cestíčko - vajíčka, trochu soli, korenia a trochu mlieka vymiešame, postupne pridávame hladkú múku a metličkou vymiešame husté cestíčko, ktoré sa podobá cestu na lievance.
- Ružičky karfiolu obalíme v cestíčku a ukladáme ich na panvicu, kde sme nechali rozpustiť kúsok masla. Smažíme zo všetkých strán dozlatista.
- Z kyslej smotany, prelisovaného cesnaku a nasekanej pažítky alebo kôpru pripravíme dressing a môžeme podávať.
Zdroj: Vk
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vynikající květák obalený v těstíčku s dresinkem ze zakysané smetany.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Doskonały kalafior w cieście z dressingiem z kwaśnej śmietany.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Leckerer Blumenkohl im Teigmantel mit einem Saure-Sahne-Dressing an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Tésztában sült karfiol fokhagymás-kapros mártogatóssal.
KOMENTÁRE K RECEPTU