Vynikajúci karfiol obalený v cestíčku s dresingom z kyslej smotany

Recept Vynikajúci karfiol obalený v cestíčku s dresingom z kyslej smotany

Pridal: NajLucka, 8.10.2020

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak patríte medzi fanúšikov karfiolu, ale máte výčitky, ak si dáte vyprážané ružičky, máme pre Vás dobrú správu. Vyskúšajte si pripraviť vynikajúci karfiol, ktorý pripravíte bez smaženia a napriek tomu bude mať chrumkavú kôrku. Karfiol obalíte v cestíčku, poukladáte na maslom potretú panvicu a restujeme z každej strany dozlatista. Ten, kto nechce ani restovat na kúsku masla, môže karfiol dať na plech vyložený papierom na pečenie a grilovať v rúre.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 8.10.2020

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo

SUROVINY

karfiol
vajíčka
soľ
korenie
mlieko
hladká múka
maslo
na dressingkyslá smotana
na dressingcesnak
na dressingkôpor alebo pažítka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr uvaríme karfiol v osolenej vode do mäkka. Vyberieme a necháme vychladnúť.
  2. Pripravíme si cestíčko - vajíčka, trochu soli, korenia a trochu mlieka vymiešame, postupne pridávame hladkú múku a metličkou vymiešame husté cestíčko, ktoré sa podobá cestu na lievance.
  3. Ružičky karfiolu obalíme v cestíčku a ukladáme ich na panvicu, kde sme nechali rozpustiť kúsok masla. Smažíme zo všetkých strán dozlatista.
  4. Z kyslej smotany, prelisovaného cesnaku a nasekanej pažítky alebo kôpru pripravíme dressing a môžeme podávať.

Zdroj: Vk

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť