NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Vynikajúci karfiol obalený v cestíčku s dresingom z kyslej smotany
Vynikajúci karfiol obalený v cestíčku s dresingom z kyslej smotany
Recept Vynikajúci karfiol obalený v cestíčku s dresingom z kyslej smotany
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   8.10.2020

Vynikajúci karfiol obalený v cestíčku s dresingom z kyslej smotany

Ak patríte medzi fanúšikov karfiolu, ale máte výčitky, ak si dáte vyprážané ružičky, máme pre Vás dobrú správu. Vyskúšajte si pripraviť vynikajúci karfiol, ktorý pripravíte bez smaženia a napriek tomu bude mať chrumkavú kôrku. Karfiol obalíte v cestíčku, poukladáte na maslom potretú panvicu a restujeme z každej strany dozlatista. Ten, kto nechce ani restovat na kúsku masla, môže karfiol dať na plech vyložený papierom na pečenie a grilovať v rúre.

Suroviny
karfiol
vajíčka
soľ
korenie
mlieko
hladká múka
maslo
na dressing
kyslá smotana
na dressing
cesnak
na dressing
kôpor alebo pažítka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr uvaríme karfiol v osolenej vode do mäkka. Vyberieme a necháme vychladnúť.
  2. Pripravíme si cestíčko - vajíčka, trochu soli, korenia a trochu mlieka vymiešame, postupne pridávame hladkú múku a metličkou vymiešame husté cestíčko, ktoré sa podobá cestu na lievance.
  3. Ružičky karfiolu obalíme v cestíčku a ukladáme ich na panvicu, kde sme nechali rozpustiť kúsok masla. Smažíme zo všetkých strán dozlatista.
  4. Z kyslej smotany, prelisovaného cesnaku a nasekanej pažítky alebo kôpru pripravíme dressing a môžeme podávať.

Zdroj: Vk

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár