Vynikajúci a najjednoduchší korpus na tortu - pán korpus

Recept Vynikajúci a najjednoduchší korpus na tortu - pán korpus
FOTKA OD VÁS
Recept Vynikajúci a najjednoduchší korpus na tortu - pán korpusRecept Vynikajúci a najjednoduchší korpus na tortu - pán korpus
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tak jednoduchý a tak nadýchaný. Aj začiatočníčky v pečení už nemusia mať strach upiecť jednoduché cesto na tortu. Niekedy to je naozaj dilema, upiecť niečo na narodeniny niekomu, koho máte radi. Chcete potešiť a upiecť niečo aj vy? Určite neprehliadnite tento recept na základné cesto. Cesto je bez prášku do pečiva, je jednoduché na prípravu a zaručene sa vám podarí. Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS
Recept Vynikajúci a najjednoduchší korpus na tortu - pán korpusRecept Vynikajúci a najjednoduchší korpus na tortu - pán korpus
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

5 ksvajce
5 PLkr. cukor
5 PLhladká múka
5 PLteplá voda
5 PLolej
2 PLkakao

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky a žĺtky oddelíme. Bielky vyšľaháme spolu s cukrom do tuhej lesklej peny. Ako spoznáte, že máte správne vyšľahaný sneh? Metličky z mixéra zdvihnete z bielkovej peny a otočte ich hore nohami. Sneh by mal pekne stáť, nemal by padať dole a vôbec by sa nemal ani z metličiek oddeliť.
  2. Pokiaľ máte tuhý lesklý bielkový sneh, postupne pridávame jedno žĺtko po druhom a dôkladne vyšľaháme. Následne znížime otáčky mixéra na čo najmenej a pridáme vodu a olej. Mixér vypneme a už len ručne metličkou vmiešame preosiatu múku s kakaom.
  3. Pripravené cesto nanesieme do formy, pekne uhladíme (formu vyložíme papierom na pečenie a boky nemusíte ani mazať maslom, olejom alebo iným tukom vysypávať múkou) a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Rúru sme vyhriali na 200 stupňov a hneď keď vložíme cesto, teplotu znížime na 180 st. a pečieme 25-30 minút. Skúška špajlou - keď na nej nie je nič nalepené, korpus je hotový.
  4. Opatrne nožom odlepíme kraje, odoberieme rám formy, cesto otočíme hore nohami, aby sme mali povrch rovný a necháme na mriežke vychladnúť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
19.9.2020, Agy odpovedať10

Je opravdu výborný. Jen korpus byl celkem nízký. Dělaný dceři k narozeninám. Moc chutnal.

Tento korpus byl jako muj první a u něj zůstanu. Je úžasnej a výborně chutná, těsto je vláčné i tři dny.. s krémem který dělám ze smetany, mascarpone je úžasný... Dělala jsem pro dceru a budu dělat i synovi..

20.8.2020, Karambola (autor) odpovedať00

Díky :)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť