Vynikajúce zázvorníky

Recept Vynikajúce zázvorníky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Každému podľa chuti. Moja sestra si zažiadala toto vianočné pečivo, tak som si povedala, skúsim ho prvýkrát. Na mňa boli dosť tvrdé, ale sestra hovorila, že presne takto majú chutiť. A hlavné je to, že chutia jej, pretože som to piekla pre ňu a z lásky :) Krásne sa počas pečenia nafúkli a ak chcete, tak vrch pocukrujte, ale asi ani netreba. Autor: Jaja79

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

550 ghladká múka
500 gpráškový cukor
1 vrecúškoprášok do pečiva
1 vrecúško (20 g)sušený mletý zázvor
4 ksvajce

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si všetky suroviny. Múku preosejeme do misky, pridáme sáčok prášku do pečiva a aj práškový cukor preosejeme cez sitko. Pridáme zázvor (ja som pridala sušený, s čerstvým som to ešte neskúšala) a vajíčka. Vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku asi 4 mm a vykrojíme rôzne tvary.
  2. Poukladáme ich na plech, ktorý sme vyložili papierom a necháme ich zaschnúť cez noc. Normálne položený plech na pracovnej doske v kuchyni necháte bez zakrytia, len tak voľne stáť.
  3. Na druhý deň každý kúsok prevrátime hornou stranou dole a plech vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 5 minút - toľko trvá, kým sa zázvorníky nafúknu. Potom rúru stiahneme na 160 stupňov a dopečieme asi ďalších 5 minút, to už si sledujte. Keď majú zlatý nádych, vyberáme.
  4. Z tejto dávky som urobila 6 plechov. Sušila som ich na papieri v kuchyni a potom som piekla postupne každý papier, pretože mám doma iba jeden plech.

Zdroj: mamincinyrecepty

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť