Vynikajúce rezy - Florida

Recept Vynikajúce rezy - Florida

Pridal: Marta Mlyn, 24.9.2020

Kategorie: Koláče, Zákusky, Dezerty, Múčniky, Podľa ovocia, Broskyne

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento zákusok zvyknem piecť na oslavy alebo iné párty, ale pretože som nepiekla na Vianoce, pekla som ho včera a dnes som ho nafotila pre vás, aby ste sa inšpirovali a upiekli niečo tiež. Aj keď je každý prejedený tých vianočných sladkých dobrôt, tak ku kávičke niečo treba a, samozrejme, aj osladiť si život je potrebné, aby sme mali každý deň dobrú náladu. Autor: Marta

FOTKA OD VÁS

Pridal: Marta Mlyn, 24.9.2020

Kategorie: Koláče, Zákusky, Dezerty, Múčniky, Podľa ovocia, Broskyne

SUROVINY

Cesto:

4 ksvajce
200 gpráškový cukor
200 gpolohrubá múka
1 dclolej
1 dclvoda
1 ksprášok do pečiva

Krém:

1 lmlieko
3 kszlatý klas
300 gkryštálový cukor
500 mlkyslá smotana
1 veľká konzervabroskyňový kompót
3 ksšľahačka v prášku
450 mlmlieko
na ozdobučokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridávame vodu a olej.
  2. Striedavo ručne primiešame sneh z bielkov a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  3. Cesto vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečiem pri teplote 175 stupňov cca 10 min.
  4. Vychladnutý krém vyšľaháme na vysokých otáčkach. Pridáme kyslú smotanu a pri nízkych otáčkach šľaháme, kým sa obe hmoty nespoja.
  5. Krém natrieme na vychladnutý korpus a poukladáme naň na menšie kúsky pokrájané broskyne.
  6. Vyšľaháme šľahačku, natrieme na krém a posypeme nastrúhanou čokoládou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť