Vynikajúce medovo orieškové kysnuté úliky

Recept Vynikajúce medovo orieškové kysnuté úliky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúce medovo orieškové kysnuté úliky. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

250 ghladká múka
1/2 lyžičkysoľ
70 mlvoda
70 mlmlieko
1 lyžičkasušené droždie
1 lyžičkakryštálový cukor
1 lyžičkamed

Na potretie:

100 gmaslo

Náplň:

1 ksbielok
200 gmleté vlašské orechy
2 lyžicekryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor

Na potretie:

1 ksžĺtok

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V teplom mlieku rozpustíme lyžičku cukru a pridáme sušené droždie. Necháme vzísť kvások.
  2. V druhej miske preosejeme múku, pridáme soľ, mlieko, med, kvások a spracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť.
  3. Vidličkou vymiešame bielky s cukrom, pridáme orechy a premiešame.
  4. Vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu. Každú časť rozvaľkáme na obdĺžnik 30 x 40 cm, potrieme ho mäkkým maslom, náplňou a nakrájame na prúžky o šírke cca 1 cm. Každý pásik zrolujeme a jednoduchým spôsobom vytvoríme úľ - druhou stranou varešky zatlačíme do stredu.
  5. Ukladáme ich na papierom vyložený plech, potrieme žĺtkom a 10 minút necháme kysnúť. Ja som ich posypala škoricou a pokvapkala rozpusteným maslom.
  6. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov dozlatista. Pred podávaním ich posypeme práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť