Vynikajúce makovo žĺtkové rezy

Recept Vynikajúce makovo žĺtkové rezy

Pridal: Mineralka, 9.1.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Múčniky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tradičné žĺtkové rezy sú s orechmi. Keď som videla túto makovú verziu, tak som musela vyskúšať. Krehké, jemné a zároveň chrumkavé. Určite som tento koláč nerobila naposledy. Mak máme doma veľmi radi. Autor: minerálku

FOTKA OD VÁS

Pridal: Mineralka, 9.1.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Múčniky

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

6 ksbielok
200 gpráškový cukor
1 bal.maslo
200 gpolohrubá múka
1 bal.prášok do pečiva
200 gmletý mak
450 mlmlieko

Poleva:

6 ksžĺtok
250 gpráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky vyšľaháme do tuhej peny. V druhej miske vyšľaháme maslo (môžete použiť aj heru) s práškovým cukrom do peny, postupne pridáme mlieko a vyšľahanú bielkovú penu. Potom pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a makom. Premiešame a navrstvíme na veľký plech s papierom na pečenie. Pekne uhladíme a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 15 minút - keď je zlatý povrch, vyberáme.
  2. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny a túto polevu nalejeme na ešte horúci koláč.
  3. Ja dávam polevu hneď po vybratí cesta z rúry. Pekne uhladíme a necháme koláč vychladnúť. Chladnutím poleva zaschne.
  4. Nakrájame na úhľadné rezy a podávame.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť