Vynikajúce makovo žĺtkové rezy
Tradičné žĺtkové rezy sú s orechmi. Keď som videla túto makovú verziu, tak som musela vyskúšať. Krehké, jemné a zároveň chrumkavé. Určite som tento koláč nerobila naposledy. Mak máme doma veľmi radi. Autor: minerálku
FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Cesto:
6 ksbielok
200 gpráškový cukor
1 bal.maslo
200 gpolohrubá múka
1 bal.prášok do pečiva
200 gmletý mak
450 mlmlieko
Poleva:
6 ksžĺtok
250 gpráškový cukor
- Bielky vyšľaháme do tuhej peny. V druhej miske vyšľaháme maslo (môžete použiť aj heru) s práškovým cukrom do peny, postupne pridáme mlieko a vyšľahanú bielkovú penu. Potom pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a makom. Premiešame a navrstvíme na veľký plech s papierom na pečenie. Pekne uhladíme a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 15 minút - keď je zlatý povrch, vyberáme.
- Ja dávam polevu hneď po vybratí cesta z rúry. Pekne uhladíme a necháme koláč vychladnúť. Chladnutím poleva zaschne.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vynikající makové žloutkové řezy.
KOMENTÁRE K RECEPTU