Vynikajúce lasagne - fotopostup krok za krokom

Recept Vynikajúce lasagne - fotopostup krok za krokom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak milujete lasagne, pripravte si toto fantastické jedlo podľa tohto receptu. Viac zeleniny = lepšia chuť!

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

400 glasagne
3 šálkystrúhaná mozzarella
1/2 šálkystrúhaný parmezán
700 ghovädzie mleté mäso
1 kscibuľa
3 strúčikycesnak
2 ksmrkva
3 kszeler
1 kspaprika
500 gparadajka
1 lmlieko
100 gmaslo
3/4 hrnčekahladká múka
podľa chutiolivový lej
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie
podľa chutipetržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si všetky ingrediencie na prípravu. Začneme prípravou omáčky. Paradajky jemne narežeme a sparíme horúcou vodou. 20 sekúnd ich necháme v horúcej vode a následne pomocou noža dáme dole šupku.
  2. Keď zelenina zmäkla pridáme rozmixované paradajky, osolíme a okoreníme podľa chuti. Chvíľu podusíme (cca 5-7 minút), pridáme nasekanú petržlenovú vňať a omáčku máme pripravenú.
  3. Bešamel:
    Maslo speníme v menšom hrnci, za stáleho miešania pridáme hladkú múku a tenkým prúdom pridáme mlieko. Nezabúdame stále miešať, inak sa narobia hrudky. Bešamel odstavíme.
  4. Pripravíme si zapekaciu misu. Na dno uložíme obvařené lasagne, navrstvíme 1/3 náplne a 1/4 bešamelu. Posypeme strúhanou mozarellou a strúhaným parmezánom. Postup opakujeme, kým nepoložíme posledný kus cestoviny. Posledná vrstva má byť bešamel.
  5. Zapečieme pri teplote 180 stupňov cca 40 minút. Tesne pred koncom vrch posypeme parmezánom. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť