NajRecept.sk Pečivo Rohlíky Vynikajúce domáce briošky
Vynikajúce domáce briošky
Recept Vynikajúce domáce briošky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Lacusin Lacusin    ·   20.2.2021

Vynikajúce domáce briošky

Expresné domáce pečivo, ktoré môžete naplniť plnkou. Posypané cukrom alebo makom chutia ako originálne briošky. Autor: Lacusin

Suroviny
4 ks
vajce
200 g
maslo
3 hrnčeky
mlieko
1 hrnček
kryštálový cukor
3 lyžice
sušené droždie
štipka
soľ
1,5 kg
hladká múka
na pomastenie
vajce
na poypanie
cukor
na poypanie
mak
Postup receptu
Vytlačiť
  1. 1 hrnček mlieka ohrejeme, pridáme trochu cukru a droždia. Necháme vzísť kvások.
  2. Ostatné suroviny zmiešame v miske a pridáme kvások. Spracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť 1 hodinu. Potom cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti.
  3. Každú časť rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 0,5 cm do kruhu a ostrým nožom nakrájame na trojuholníky.
  4. Každý trojuholník zrolujeme zo širšej strany a preložíme ho na papierom vyložený plech na pečenie. Na plechu ich zakryjeme utierkou a necháme kysnúť cca pol hodinu.
  5. Potom ich vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút. Pred pečením ich potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme cukrom a makom.

* TIP: Upečené bagety môžete potrieť studeným mliekom - budú mäkké.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár