Vynikajúce domáce briošky

Recept Vynikajúce domáce briošky

Pridal: Lacusin, 20.2.2021

Kategorie: Rohlíky, Pečivo, Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Expresné domáce pečivo, ktoré môžete naplniť plnkou. Posypané cukrom alebo makom chutia ako originálne briošky. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

Pridal: Lacusin, 20.2.2021

Kategorie: Rohlíky, Pečivo, Múčniky, Dezerty

SUROVINY

4 ksvajce
200 gmaslo
3 hrnčekymlieko
1 hrnčekkryštálový cukor
3 lyžicesušené droždie
štipkasoľ
1,5 kghladká múka
na pomastenievajce
na poypaniecukor
na poypaniemak

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. 1 hrnček mlieka ohrejeme, pridáme trochu cukru a droždia. Necháme vzísť kvások.
  2. Ostatné suroviny zmiešame v miske a pridáme kvások. Spracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť 1 hodinu. Potom cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti.
  3. Každú časť rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 0,5 cm do kruhu a ostrým nožom nakrájame na trojuholníky.
  4. Každý trojuholník zrolujeme zo širšej strany a preložíme ho na papierom vyložený plech na pečenie. Na plechu ich zakryjeme utierkou a necháme kysnúť cca pol hodinu.
  5. Potom ich vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút. Pred pečením ich potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme cukrom a makom.

* TIP: Upečené bagety môžete potrieť studeným mliekom - budú mäkké.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť