Vynikajúce bielkové čiapočky v čokoláde

Pridal: NajLucka, 1.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Koláče, keksíky, sušienky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Krásne vyzerajú a ešte lepšie chutia. Vynikajúce bielkové čiapočky v čokoláde vyžadujú trochu trpezlivosti pri príprave, ale určite stoja za vyskúšanie.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 1.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Koláče, keksíky, sušienky
SUROVINY
Cesto:
450 ghladká múka
2 lyžicekakao
štipkasoľ
100 gpráškový cukor
3/4 lyžičkyprášok do pečiva
štipkajedlá sóda
štipkaškorica
220 gmaslo
3 ksvajce
Plnka:
120 mlvoda
4 lyžicemed
320 gkryštálový cukor
10 gželatína
4 lyžicestudená voda
4 ksbielok
1/2 lyžicevanilková esencia
Glazúra:
300 gmliečna čokoláda
9 lyžícolej
- Všetky suroviny na prípravu cesta zmiešame v miske a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie alebo do obyčajného mikroténového sáčku a odložíme do chladničky najmenej na 1 hodinu. Ak chcete cesto pripraviť skôr, nazabúdajte na to, že takéto cesto vydrží v chladničke maximálne 3 dni.
- Odležané cesto na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme na tenký plát, z ktorého vykrajujeme kolieska a ukladáme ich na papierom vyložený plech na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov cca 10 minút. Upečené necháme vychladnúť pri izbovej teplote.
- Želatínu namočíme do 4 lyžíc studenej vody a necháme ju napučať. Vodu, cukor, med dáme do menšieho hrnca a varíme 5 minút. Odstavíme a pridáme napučanú želatínu. Premiešame, aby sa želatína rozpustila a necháme mierne vychladnúť.
- Bielky vyšľaháme v druhej miske do peny a postupne, tenkým prúdom prilejeme pripravený sirup. Nakoniec primiešame vanilku.
Zdroj: Coolinarika
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vynikající bílkové čepičky v čokoládě.
KOMENTÁRE K RECEPTU