Vynikajúca punčová torta

Recept Vynikajúca punčová torta
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Môj otecko miluje punčák, preto bola voľba jasná :-) recept mám z netu a je naozaj vynikajúci, všetkým veľmi chutil ... píšem si do notesa. Ten, kto nemá rád punčák, tak teda toho asi nepoznám :). U nás doma zmizne hneď ako prvý. Zvyčajne ho pripravujem na Vianoce, ale ak je taký významný deň, tak ho pečiem ešte radšej. Autor: Haanka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Na jeden korpus (pečieme 2 korpusy 26 cm):

140 gkrupicový cukor
140 gpolohrubá múka
4 ksvajce

Cukrový rozvar:

400 mlvoda
500 gkrupicový cukor
podľa chutirum (ale dosť)
punčová aróma
gélové farby
kyslá marmeláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vyšľahať bielky s cukrom do pevného snehu, pridať po jednom žĺtky a nakoniec múku. Piecť na 180 stupňov do zlata.
  2. Uvaríme cukor s vodou a necháme vychladnúť, pridáme rum a punčovú arómu. (Musíte pridávať podľa chuti). Rozdelíme do dvoch misiek a rozvary zafarbíme, ja som mala červenú a žltú farbu.
  3. Korpusy som si upiekla deň vopred, druhý deň jeden rozkrojíme pozdĺžne, pokvapkáme rumom a potrieme kyslou marmeládou.
  4. Druhý nakrájame na pruhy, mala som ich asi osem. Potom skladáme späť do formy, jednu polku korpusu namazanú marmeládou a na to skladáme jednotlivé pruhy. Namáčame striedavo vo farebnom rozvare, mierne vyžmýkame a skladáme do pôvodného tvaru na spodný plát potretý marmeládou, priklopíme horným plátom (marmeládou dole) a veľa zaťažíme. Necháme do druhého dňa.
  5. Vršok torty opäť potrieme lekvárom a polejeme polevou, boky som potrela čokoládou.
  6. Ušetrila som si prácu s cukrovou polevou a použila polevu na venčeky, mám jej tam veľa, ale strašne rýchlo tuhla.

Môj blog s Reny: Pečení všeho druhu ORIGINAL

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť