NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Punčové rezy Vynikajúca punčová torta
Vynikajúca punčová torta
Recept Vynikajúca punčová torta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Haanka    ·   23.9.2020

Vynikajúca punčová torta

Môj otecko miluje punčák, preto bola voľba jasná :-) recept mám z netu a je naozaj vynikajúci, všetkým veľmi chutil ... píšem si do notesa. Ten, kto nemá rád punčák, tak teda toho asi nepoznám :). U nás doma zmizne hneď ako prvý. Zvyčajne ho pripravujem na Vianoce, ale ak je taký významný deň, tak ho pečiem ešte radšej. Autor: Haanka

Suroviny

Na jeden korpus (pečieme 2 korpusy 26 cm):

140 g
krupicový cukor
140 g
polohrubá múka
4 ks
vajce

Cukrový rozvar:

400 ml
voda
500 g
krupicový cukor
podľa chuti
rum (ale dosť)
punčová aróma
gélové farby
kyslá marmeláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vyšľahať bielky s cukrom do pevného snehu, pridať po jednom žĺtky a nakoniec múku. Piecť na 180 stupňov do zlata.
  2. Uvaríme cukor s vodou a necháme vychladnúť, pridáme rum a punčovú arómu. (Musíte pridávať podľa chuti). Rozdelíme do dvoch misiek a rozvary zafarbíme, ja som mala červenú a žltú farbu.
  3. Korpusy som si upiekla deň vopred, druhý deň jeden rozkrojíme pozdĺžne, pokvapkáme rumom a potrieme kyslou marmeládou.
  4. Druhý nakrájame na pruhy, mala som ich asi osem. Potom skladáme späť do formy, jednu polku korpusu namazanú marmeládou a na to skladáme jednotlivé pruhy. Namáčame striedavo vo farebnom rozvare, mierne vyžmýkame a skladáme do pôvodného tvaru na spodný plát potretý marmeládou, priklopíme horným plátom (marmeládou dole) a veľa zaťažíme. Necháme do druhého dňa.
  5. Vršok torty opäť potrieme lekvárom a polejeme polevou, boky som potrela čokoládou.
  6. Ušetrila som si prácu s cukrovou polevou a použila polevu na venčeky, mám jej tam veľa, ale strašne rýchlo tuhla.

Môj blog s Reny: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár