Vynikajúca MONTE torta

Recept Vynikajúca MONTE torta

Pridal: Triniti, 7.4.2021

Kategorie: Torty, Sladké torty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dezert vôbec nie je zložitý, je len náročnejší na čas. Ale nájsť si čas na túto neskutočne dobrú tortu je na nezaplatenie. Lahôdka stvorená pre maškrtníkov. Mňamka!

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 7.4.2021

Kategorie: Torty, Sladké torty

SUROVINY

1. vrstva:

150 glieskové orechy

2. vrstva:

6 ksbielok
6 lyžíckryštálový cukor
6 lyžícpolohrubá múka

Krém:

6 ksžĺtok
100 gkryštálový cukor
2 bal.vanilkový puding
2 lyžicehladká múka
1 lmlieko
2 bal.vanilkový cukor
250 gmaslo
100 gpráškový cukor

Ďalej budeme potrebovať:

100 ghorká čokoláda
200 gNutella
150 gsušienky
500 mlsmotana na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si okrúhlu formu s priemerom 26 cm, vyložíme ju papierom a rúru predhrejeme na teplotu 180 stupňov.
  2. Lieskové orechy krátko opražíme na panvici bez oleja. Osmažené lieskové orechy zbavíme šupky a vložíme ich do misky, ktorú sme vyložili papierom na pečenie alebo sáčkom. Potrieme ich maslom. Orechy navrstvíme do okrúhlej formy.
  3. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu. Postupne pridávame kr. cukor a šľaháme. Nakoniec pridáme múku a jemne premiešame. Takto pripravené bielkové cesto nanesieme na orechy. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre cca 10 minút. Upečené cesto vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladnuté otočíme hore nohami a vrátime ho späť do formy.
  4. Oriešky potrieme nutelou. Na nutelu navrstvíme rozdrvené sušienky.
  5. Pripravíme krém. 800 ml mlieka nalejeme do hrnca a dáme ho ohriať. V miske vidličkou rozmiešame žĺtky s cukrom, pridáme pudingové prášky a 2 lyžice hladkej múky. Dôkladne premiešame a pridáme 200 ml mlieka (miešame, kým nedostaneme hladkú hmotu bez hrudiek). Následne túto hmotu pridáme do hrnca s horúcim mliekom a uvaríme hustú hmotu, ktorú následne necháme vychladnúť.
  6. Maslo vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom do peny a postupne pridáme vychladnutú žĺtkovú hmotu.
  7. Jednu polovicu krému navrstvíme na sušienky a do druhej pridáme rozpustenú čokoládu. Dôkladne mixérom vymiešame a čokoládovú hmotu navrstvíme na vanilkovú.
  8. Takto navrstvenú tortu vložíme do chladničky (najlepšie na celú noc) a následne na vrch navrstvíme vyšľahanú šľahačku. Vrch môžeme posypať nasekanými lieskovými orieškami a podávame. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť