Vynikajúca katalánska torta

Recept Vynikajúca katalánska torta

Pridal: Triniti, 16.7.2021

Kategorie: Torty, Sladké torty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vanilkový maslový krém, bielková plnka a kakaový korpus. Vynikajúce spojenie chutí. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 16.7.2021

Kategorie: Torty, Sladké torty

SUROVINY

Cesto:

4 ksvajce
4 lyžicekryštálový cukor
3 lyžicepolohrubá múka
1 lyžicakakao
1/2 bal.prášok do pečiva

Na poliatie:

200 gkryštálový cukor
250 mlvoda

Krém:

500 mlmlieko
5 lyžíckryštálový cukor
1 bal.vanilkový puding
1 lyžicahladká múka
4 ksžĺtok
220 gmaslo
200 gpráškový cukor

Vrch:

4 ksbielok
8 lyžícpráškový cukor
1 bal.vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridávame po lyžiciach zmes múky, prášku do pečiva a kakaa. Takto pripravené cesto navrstvíme do okrúhlej formy na pečenie s priemerom 25 cm. Dno formy sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 - 25 minút.
  2. Vodu zvaríme a pridáme cukor. Miešaním ho rozpustíme a polejeme upečený korpus. Necháme vychladnúť.
  3. 400 ml mlieka dáme do hrnca a ohrejeme. Pridáme cukor a necháme ho rozpustiť. V druhej miske si zmiešame 100 ml mlieka, žĺtky a pudingový prášok s múkou. Dôkladne vymiešame, aby sme nemali hrudky a pridáme k horúcemu mlieku. Uvaríme hustý puding.
  4. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny a po lyžiciach pridávame vychladnutý hustý puding. Vyšľaháme krémovú hmotu, ktorú navrstvíme na vychladnutý plát cesta. Pekne uhladíme.
  5. Nad parou vyšľaháme bielky s cukrom do tuhej peny a navrstvíme na krém. Pekne uhladíme a odložíme do chladničky na minimálne 3 hodiny. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť