Výborný šťavnatý zákusok

Recept Výborný šťavnatý zákusok
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúci, šťavnatý zákusok, ktorý každý miluje. Chuť čerstvo pripravenej kávy s bielkovým krémom a čokoládovou polevou je jednoducho neodolateľný! Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

6 ksžĺtok
250 gkryštálový cukor
3 lyžicevoda
1 šálkaolej
100 gpolohrubá múka
2 lyžicekukuričný škrob
1 bal.prášok do pečiva
2 lyžicekakao
6 ksbielok
500 mluvarená čierna káva

Plnka:

2 lyžicehladká múka
200 mlmlieko
4 ksžĺtok
4 lyžicepráškový cukor
1 bal.vanilkový cukor
250 gmaslo

Bielková vrstva:

4 ksbielky
250 gkryštálový cukor
1/2 šálkyvoda

Čokoládová poleva:

100 gčokoláda
1/2 šálkyolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, pridáme 3 lyžice vody, olej, múku zmiešanú s kukuričným škrobom a práškom do pečiva. Nakoniec pridáme kakao a premiešame. Bielky vyšľaháme zvlášť na tuhý sneh a následne ich vmiešame do žĺtkovej hmoty.
  2. Takto pripravené cesto navrstvíme na plech, ktorý sme si vystlali papierom a dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 20 - 25 minút.
  3. Keď sa cesto upieklo, vyberieme ho z rúry a rozrežeme ho na polovicu. Jedno cesto vyberieme z plechu a druhé necháme v plechu. Cesto v plechu popicháme vidličkou a polejeme uvarenou kávou. Necháme ho "napiť".
  4. Pripravíme krém. 2 lyžice hladkej múky pridáme do 200 ml mlieka. Rozmiešame, aby sme nemali hrudky, pridáme 4 žĺtky a 4 lyžice cukru spolu s 1 bal. vanilkového cukru. Varíme na miernom ohni, kým nám hmota nezhustne. Hustú hmotu odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Do mierne vychladnutej hmoty pridáme maslo a za stáleho miešania ho rozpustíme.
  5. Pripravíme bielkovú vrstvu. Vodu dáme spolu s cukrom ohriať. Keď máme cukor rozpustený, odstavíme z ohňa a necháme mierne vychladnúť. Bielky vyšľaháme na tuhú penu a postupne pridávame teplú vodu do bielkov a šľaháme. Vyšľaháme tuhú hmotu.
  6. Na nenamočený plát cesta navrstvíme maslovú plnku, položíme namočený plát cesta, navrstvíme bielkovú hmotu a polejeme rozpustenou čokoládou, do ktorej sme pridali olej. Necháme stuhnúť v chladničke. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť