Výborný krémeš z lístkového cesta

Recept Výborný krémeš z lístkového cesta

Pridal: Lacusin, 2.6.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Lístkové cesto si rozdelíme na 2 časti a rozvaľkáme ich na tenký plát. Popicháme vidličkou a prenesieme na plech na pečenie a upečieme v rúre do zlatista na 150 stupňov. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

Pridal: Lacusin, 2.6.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky

SUROVINY

500 glístkové cesto
100 gkryštálový cukor
2 bal.vanilkový cukor
800 mlmlieko
2 ksžĺtok
2 bal.Zlatý klas
250 gmaslo
2 kssmotana na šľahanie
1 ksčokoláda na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Lístkové cesto si rozdelíme na 2 časti a rozvaľkáme ich na tenký plát. Popicháme vidličkou a prenesieme na plech na pečenie a upečieme v rúre do zlatista na 150 stupňov.
  2. Pripravíme si krém. Mlieko zohrejeme na ohni, pridáme práškový cukor, vanilkový cukor a zlaté klasy. Následne pridáme žĺtky a privedieme do varu. Miešame, kým nám krém nestuhne. Odstavíme a necháme vychladnúť.
  3. Maslo si vyšľaháme do peny a postupne pridávame vychladnutý krém.
  4. Navrstvíme na upečený plát lístkového cesta.
  5. Na krém navrstvíme vyšľahanú šľahačku, prikryjeme druhým plátom a polejeme roztopenou čokoládou.
  6. Necháme stuhnúť a nakrájame na štvorce horúcim nožom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť