Výborný krehký jablčník

Pridal: Marta Mlyn, 29.5.2021
Kategorie: Múčniky, Dezerty, Jablká, Podľa ovocia, Jablkový koláč, Koláče
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Jednoduchý recept na extra rýchly koláčik. Zvládne ho pripraviť aj začiatočníčka v pečení. Áno, viem, maslo je teraz drahá surovina, ak chcete, môžete ho nahradiť stuženým tukom, ale ja si radšej kúpim to maslo a pripravím kvalitné maslové cesto, ako by som mala používať margaríny. Ale je to na každom z nás. Autor: Marta
FOTKA OD VÁS
Pridal: Marta Mlyn, 29.5.2021
Kategorie: Múčniky, Dezerty, Jablká, Podľa ovocia, Jablkový koláč, Koláče
SUROVINY
Cesto:
600 ghladká múka
150 gpráškový cukor
250 gmaslo
20 gprášok do pečiva
100 mlmlieko
2 ksvajce
štipkasoľ'
Náplň:
1500 gjablko (nevážim, ale treba ich dosť)
2 ksškoricový cukor
1 kscitrón
1 ksZlatý klas
asi 150 - 200 gkryštálový cukor (nevážim, dávam od oka)
- Všetky ingrediencie na cesto spolu dobre spracujem.
- Cesto rozdelím na polovicu. Jedno vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesiem na vymastený a vysypaný plech, na plechu cesto posypem strúhankou.
- Plnka:
Očistené a nastrúhané jablká dám do hrnca a chvíľu dusím. Pridám cukor, škoricový cukor, kôru z citróna a šťavu z citróna, zlatý klas. Ešte chvíľku dusím a nechám vychladnúť. - Plnku natriem na cesto a vyvaľkám druhé cesto a prenesiem na plnku.
- Popichám vidličkou a dám piecť.
- Pečiem na 170 stupňov asi 40 min.
- Vychladnutý pokrájam a posypem práškovým cukrom.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Výborný křehký jablečník.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Doskonały delikatny jabłecznik.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Zarter gedeckter Apfelkuchen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Kitűnő almás szelet.
KOMENTÁRE K RECEPTU