NajRecept.sk Dezerty Koláče Jablkový koláč Výborný krehký jablčník
Výborný krehký jablčník
Recept Výborný krehký jablčník
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Marta Mlyn    ·   29.5.2021

Výborný krehký jablčník

Jednoduchý recept na extra rýchly koláčik. Zvládne ho pripraviť aj začiatočníčka v pečení. Áno, viem, maslo je teraz drahá surovina, ak chcete, môžete ho nahradiť stuženým tukom, ale ja si radšej kúpim to maslo a pripravím kvalitné maslové cesto, ako by som mala používať margaríny. Ale je to na každom z nás. Autor: Marta

Suroviny

Cesto:

600 g
hladká múka
150 g
práškový cukor
250 g
maslo
20 g
prášok do pečiva
100 ml
mlieko
2 ks
vajce
štipka
soľ'

Náplň:

1500 g
jablko (nevážim, ale treba ich dosť)
2 ks
škoricový cukor
1 ks
citrón
1 ks
Zlatý klas
asi 150 - 200 g
kryštálový cukor (nevážim, dávam od oka)
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky ingrediencie na cesto spolu dobre spracujem.
  2. Cesto rozdelím na polovicu. Jedno vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesiem na vymastený a vysypaný plech, na plechu cesto posypem strúhankou.
  3. Plnka:
    Očistené a nastrúhané jablká dám do hrnca a chvíľu dusím. Pridám cukor, škoricový cukor, kôru z citróna a šťavu z citróna, zlatý klas. Ešte chvíľku dusím a nechám vychladnúť.
  4. Plnku natriem na cesto a vyvaľkám druhé cesto a prenesiem na plnku.
  5. Popichám vidličkou a dám piecť.
  6. Pečiem na 170 stupňov asi 40 min.
  7. Vychladnutý pokrájam a posypem práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár