Výborný krehký jablčník

Recept Výborný krehký jablčník
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduchý recept na extra rýchly koláčik. Zvládne ho pripraviť aj začiatočníčka v pečení. Áno, viem, maslo je teraz drahá surovina, ak chcete, môžete ho nahradiť stuženým tukom, ale ja si radšej kúpim to maslo a pripravím kvalitné maslové cesto, ako by som mala používať margaríny. Ale je to na každom z nás. Autor: Marta

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

600 ghladká múka
150 gpráškový cukor
250 gmaslo
20 gprášok do pečiva
100 mlmlieko
2 ksvajce
štipkasoľ'

Náplň:

1500 gjablko (nevážim, ale treba ich dosť)
2 ksškoricový cukor
1 kscitrón
1 ksZlatý klas
asi 150 - 200 gkryštálový cukor (nevážim, dávam od oka)

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky ingrediencie na cesto spolu dobre spracujem.
  2. Cesto rozdelím na polovicu. Jedno vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesiem na vymastený a vysypaný plech, na plechu cesto posypem strúhankou.
  3. Plnka:
    Očistené a nastrúhané jablká dám do hrnca a chvíľu dusím. Pridám cukor, škoricový cukor, kôru z citróna a šťavu z citróna, zlatý klas. Ešte chvíľku dusím a nechám vychladnúť.
  4. Plnku natriem na cesto a vyvaľkám druhé cesto a prenesiem na plnku.
  5. Popichám vidličkou a dám piecť.
  6. Pečiem na 170 stupňov asi 40 min.
  7. Vychladnutý pokrájam a posypem práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť