Výborné zemiakové placky s kyslou smotanou

Recept Výborné zemiakové placky s kyslou smotanou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Zemiakové placky sú taká klasika. Pripravovala som ich na večeru a musím povedať, že nám chutilo až príliš. Možno preto, že som ich už dlho nerobila. Snažila som sa dať menej oleja na vyprážanie, aby neboli príliš mastné. Môj manžel ich má rád sa pohárom kyslého mlieka, mne zase chutia iba s kyslou smotanou. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

6 kszemiaky
1 ksvajce
2 lyžice (kopcovité lyžice)hladká múka
150 gkyslá smotana
podľa chutičierne korenie
podľa chutikôpor
podľa chutipotržlenová vňať
podľa chutisoľ
na vyprážanieolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle. Dochutíme soľou.
  2. Pridáme kyslú smotanu a premiešame. Zmiešame vajíčko s múkou a pridáme k zemiakom.
  3. Na panvici rozohrejeme olej a smažíme zemiaková dozlata z oboch strán.
  4. Podávame s kyslou smotanou a kôprom alebo petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť