Výborné nadýchané šišky

Recept Výborné nadýchané šišky
FOTKA OD VÁS
Recept Výborné nadýchané šišky
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Včera boli po vyprážaní chrumkavejšie, dnes sú nadýchané a mäkké ako buchty. Autor: Reny Naty A.

FOTKA OD VÁS
Recept Výborné nadýchané šišky

SUROVINY

500 gpolohrubá múka
kockadroždie
70 gkryštálový cukor
200 mlvlažné mlieko
2 ksžĺtok
štipkasoľ
na plneniemarhuľový džem
na posypaniepráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cesto spracujeme z uvedených surovín a necháme kysnúť jednu hodinu.
  2. Z vykysnutého cesta vyvaľkáme asi 4-5 cm vysoký plát a pomocou hrnčeka vykrajujeme kolieska.
  3. Necháme kysnúť ešte 15 minút.
  4. Na hodne rozpálenom oleji smažíme (oleja nešetrite - šišky musia v oleji plávať!). Potom otočíme a smažíme z druhej strany. Usmažené šišky necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.
  5. Vychladnuté šišky som plnila cukrárskym sáčkom, v ktorom som mala džem zmiešaný s troškou rumu.

Zdroj: Pečení všeho druhu ORIGINAL

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť