NajRecept.sk Sladké jedlá Šišky Výborné nadýchané šišky
Výborné nadýchané šišky
Reny Naty A.    ·   20.9.2020

Výborné nadýchané šišky

Včera boli po vyprážaní chrumkavejšie, dnes sú nadýchané a mäkké ako buchty. Autor: Reny Naty A.

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny
500 g
polohrubá múka
kocka
droždie
70 g
kryštálový cukor
200 ml
vlažné mlieko
2 ks
žĺtok
štipka
soľ
na plnenie
marhuľový džem
na posypanie
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cesto spracujeme z uvedených surovín a necháme kysnúť jednu hodinu.
  2. Z vykysnutého cesta vyvaľkáme asi 4-5 cm vysoký plát a pomocou hrnčeka vykrajujeme kolieska.
  3. Necháme kysnúť ešte 15 minút.
  4. Na hodne rozpálenom oleji smažíme (oleja nešetrite - šišky musia v oleji plávať!). Potom otočíme a smažíme z druhej strany. Usmažené šišky necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.
  5. Vychladnuté šišky som plnila cukrárskym sáčkom, v ktorom som mala džem zmiešaný s troškou rumu.

Zdroj: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov