Výborné nadýchané šišky

Pridal: Reny Naty A., 20.9.2020
Kategorie: Šišky, Sladké jedlá, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Chuťovky
Včera boli po vyprážaní chrumkavejšie, dnes sú nadýchané a mäkké ako buchty. Autor: Reny Naty A.
Pridal: Reny Naty A., 20.9.2020
Kategorie: Šišky, Sladké jedlá, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Chuťovky
SUROVINY
500 gpolohrubá múka
kockadroždie
70 gkryštálový cukor
200 mlvlažné mlieko
2 ksžĺtok
štipkasoľ
na plneniemarhuľový džem
na posypaniepráškový cukor
- Cesto spracujeme z uvedených surovín a necháme kysnúť jednu hodinu.
- Z vykysnutého cesta vyvaľkáme asi 4-5 cm vysoký plát a pomocou hrnčeka vykrajujeme kolieska.
- Necháme kysnúť ešte 15 minút.
- Na hodne rozpálenom oleji smažíme (oleja nešetrite - šišky musia v oleji plávať!). Potom otočíme a smažíme z druhej strany. Usmažené šišky necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.
- Vychladnuté šišky som plnila cukrárskym sáčkom, v ktorom som mala džem zmiešaný s troškou rumu.
Zdroj: Pečení všeho druhu ORIGINAL
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Výborné nadýchané koblihy.
KOMENTÁRE K RECEPTU