NajRecept.sk Dezerty Múčniky Výborné grófkine rezy
Výborné grófkine rezy
Recept Výborné grófkine rezy
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   14.6.2021

Výborné grófkine rezy

Fantázia, milujem starodávne recepty, ktoré sú vynikajúce a nie sú vôbec na prípravu zložité. Heru môžete zameniť za maslo, ak nemáte radi stužené tuky. Ja sa priznám, niekedy používam Heru, niekedy maslo, s maslom mi koláčik chutí viac, je vláčnejší. A, samozrejme, nesmieme zabudnúť ani na škoricu, tá dodá luxusnú vôňu a chuť. Autor: Naďa I. (Rebeka)

15 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
400 g
hladká múka
250 g
hera
4 ks
vajce (žĺtky a bielky zvlášť)
150 g
práškový cukor
3/4 bal.
prášok do pečiva
4 ks
jablko
1 bal.
vanilkový cukor
podľa chuti
škorica
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Múku preosejeme cez sito do misky, pridáme mäkkú heru alebo maslo, pridáme žĺtky, práškový cukor, prášok do pečiva a vypracujeme tuhé cesto. Rozdelíme ho na dve časti v pomere 1: 2. Menšiu časť dáme do mrazničky.
  2. Jablká nastrúhame na hrubom strúhadle a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
  3. Väčšie cesto vyvaľkáme na veľkosť plechu, cesto je tenké, ale takto to má byť. Navrstvíme jablká, ktoré posypeme vanilkovým cukrom a škoricou a na to sneh z bielkov a potom nastrúhame cesto z mrazničky.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi pol hodinu.

Môj blog: Varenie s Tomom

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár