Výborné grófkine rezy

Pridal: rebeka, 14.6.2021
Kategorie: Múčniky, Dezerty, Jablká, Podľa ovocia
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Fantázia, milujem starodávne recepty, ktoré sú vynikajúce a nie sú vôbec na prípravu zložité. Heru môžete zameniť za maslo, ak nemáte radi stužené tuky. Ja sa priznám, niekedy používam Heru, niekedy maslo, s maslom mi koláčik chutí viac, je vláčnejší. A, samozrejme, nesmieme zabudnúť ani na škoricu, tá dodá luxusnú vôňu a chuť. Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTKA OD VÁS
Pridal: rebeka, 14.6.2021
Kategorie: Múčniky, Dezerty, Jablká, Podľa ovocia
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
400 ghladká múka
250 ghera
4 ksvajce (žĺtky a bielky zvlášť)
150 gpráškový cukor
3/4 bal.prášok do pečiva
4 ksjablko
1 bal.vanilkový cukor
podľa chutiškorica
- Múku preosejeme cez sito do misky, pridáme mäkkú heru alebo maslo, pridáme žĺtky, práškový cukor, prášok do pečiva a vypracujeme tuhé cesto. Rozdelíme ho na dve časti v pomere 1: 2. Menšiu časť dáme do mrazničky.
- Jablká nastrúhame na hrubom strúhadle a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
- Väčšie cesto vyvaľkáme na veľkosť plechu, cesto je tenké, ale takto to má byť. Navrstvíme jablká, ktoré posypeme vanilkovým cukrom a škoricou a na to sneh z bielkov a potom nastrúhame cesto z mrazničky.
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi pol hodinu.
Môj blog: Varenie s Tomom
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Výborné hraběnčiny řezy.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Doskonałe ciasto hrabiny.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Reszelt almás szelet.
KOMENTÁRE K RECEPTU