Výborná čalamáda - s uhorkou, paprikou, kapustou a mrkvou

Pridal: Emília Raganová, 23.9.2020
Kategorie: Čalamády, Zavaraniny
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Od rána čistíme, krájame, sterilizujeme, aby sme mali cez zimu čo konzumovať. Dnes prišla na rad čalamáda zo zeleniny. Zeleninu som mala domácu, kupovať som musela iba suroviny na nálev. Ak máte radi zaváraninu na obed, tak si určite urobte zásoby na zimu. U nás doma sa to spotrebuje hneď na začiatku zimy :) Autor: Milka
FOTKA OD VÁS
Pridal: Emília Raganová, 23.9.2020
Kategorie: Čalamády, Zavaraniny
SUROVINY
Základ:
2 kgkapusta
1 kguhorka
1 kgpaprika
1 kgcibuľa
0,5 kgmrkva
1 ksfeferónka
Nálev:
3 litrevoda
0,8 litraocot
1 bal.DEKO
0,8 litracukor
- Všetky suroviny zmiešame, pridáme posekanú alebo celú feferónku.
- Pripravíme si nálev z 3 litrov vody, 0,8 litra octu, 0,8 litra cukru a 1 DEKA, ktoré prevaríme, necháme variť 5 minút a dáme vychladnúť.
- Potom zmes dáme do pripravených pohárov, netlačíme moc, aby sa nám vošiel aj nálev. Keď sme spotrebovali všetku zeleninu, dolejeme nálevom z kapusty a uzavrieme fľaše. Môžeme sterilizovať. Keď začne voda v hrnci vrieť, necháme ju bublať 10 minút a vypneme.
- Necháme vo vode ďalších 5 minút a vyberieme. Obrátime hore dnom, aby sme zistili, či niektorá nepreteká, po 5 minútach obrátime späť, prikryjeme a necháme do druhého dňa vychladnúť. Potom už len označíme a šup do komory :)
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Čalamáda moc dobrá - s okurkou, paprikou, zelím a mrkví.
KOMENTÁRE K RECEPTU