Výborná čalamáda - s uhorkou, paprikou, kapustou a mrkvou

Recept Výborná čalamáda - s uhorkou, paprikou, kapustou a mrkvou

Pridal: Emília Raganová, 23.9.2020

Kategorie: Čalamády, Zavaraniny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Od rána čistíme, krájame, sterilizujeme, aby sme mali cez zimu čo konzumovať. Dnes prišla na rad čalamáda zo zeleniny. Zeleninu som mala domácu, kupovať som musela iba suroviny na nálev. Ak máte radi zaváraninu na obed, tak si určite urobte zásoby na zimu. U nás doma sa to spotrebuje hneď na začiatku zimy :) Autor: Milka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Emília Raganová, 23.9.2020

Kategorie: Čalamády, Zavaraniny

SUROVINY

Základ:

2 kgkapusta
1 kguhorka
1 kgpaprika
1 kgcibuľa
0,5 kgmrkva
1 ksfeferónka

Nálev:

3 litrevoda
0,8 litraocot
1 bal.DEKO
0,8 litracukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kapustu nakrájame na rezance, stred vyberieme, uhorky nakrájame na kolieska, papriku na prúžky, lepšie je farebná, krajšie ukáže v pohároch. Cibuľu na mesiačiky a mrkvu nastrúhame na strúhadle.
  2. Všetky suroviny zmiešame, pridáme posekanú alebo celú feferónku.
  3. Pripravíme si nálev z 3 litrov vody, 0,8 litra octu, 0,8 litra cukru a 1 DEKA, ktoré prevaríme, necháme variť 5 minút a dáme vychladnúť.
  4. Vychladnutým nálevom zalejeme zeleninu, prikryjeme ju a necháme odstáť do druhého dňa.
  5. Potom zmes dáme do pripravených pohárov, netlačíme moc, aby sa nám vošiel aj nálev. Keď sme spotrebovali všetku zeleninu, dolejeme nálevom z kapusty a uzavrieme fľaše. Môžeme sterilizovať. Keď začne voda v hrnci vrieť, necháme ju bublať 10 minút a vypneme.
  6. Necháme vo vode ďalších 5 minút a vyberieme. Obrátime hore dnom, aby sme zistili, či niektorá nepreteká, po 5 minútach obrátime späť, prikryjeme a necháme do druhého dňa vychladnúť. Potom už len označíme a šup do komory :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť