NajRecept.sk Dezerty Koláče Jablkový koláč Výborná a rýchla jablková buchta
Výborná a rýchla jablková buchta
Recept Výborná a rýchla jablková buchta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Petra H Petra H    ·   25.6.2021

Výborná a rýchla jablková buchta

Dávam recept na výbornú a rýchlu buchtu. Oplatí sa vyskúšať :) Jablká mám ešte domáce z našej záhrady :) Autor: Petra

20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

8 lyžíc
hladká múka
8 lyžíc
polohrubá múka
8 lyžíc
práškový cukor
1 bal.
prášok do pečiva
8 lyžíc
olej
8 lyžíc
mlieko
3 ks
vajce
3 ks
jablko

Krém:

1 liter
mlieko
3 bal.
Zlatý klas
5 lyžíc
krupicový cukor

Poleva:

100 g
čokoláda na varenie
200 g
kyslá smotana
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cesto:
    Všetky suroviny okrem jabĺk zmiešame a cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech s veľkosťou 38x25cm. Jablká nakrájame na plátky, naukladáme na cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180° C. Po upečení necháme vychladnúť. Pečieme asi 20 minút, sledujeme.
  2. Krém:
    Z mlieka, pudingových práškov a cukru uvaríme puding, ešte horúci ho rozotrieme na upečenú buchtu a necháme vychladnúť. Po vychladnutí potrieme polevou. Dozdobíme podľa vlastnej fantázie.
  3. Poleva:
    Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, pridáme kyslú smotanu a premiešame.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár