Vrstvený šalát so zelerom a ananásom

Recept Vrstvený šalát so zelerom a ananásom

Pridal: Lacusin, 28.10.2020

Kategorie: Šaláty, Podľa ovocia, Ananás

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Netradičná kombinácia, ale tá chuť je fantastická. Potrebovala som spotrebovať sterilizovaný zeler a ananás a premýšľala som, čo s tým. Na internete je receptov s takou kombináciou surovín málo, ale predsa som niečo našla. Vrstvený šalát som už robila, ale jednotlivé vrstvy boli vždy také "klasickejšie" ako je mäso, čínska kapusta, šalátové listy, kukurica, šunka, nastrúhaný syr, ale pri tomto vrstvenom šaláte som musela vynechať niektoré suroviny, predsa, aby to všetko spolu ladilo. Použila som kukuricu, pór (ten je jemnejší než cibuľa), šunku, syr, vajíčka a majonézu. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

Pridal: Lacusin, 28.10.2020

Kategorie: Šaláty, Podľa ovocia, Ananás

SUROVINY

1 fľašasterilizovaný zeler
1 plechovkakukurica
1 plechovkaananás
1 kspór
200 gšunka
200 gtvrdý syr
100 mlmajonéza
2 ksvajce
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na dno misy rozložíme zeler bez šťavy. Pokračujeme kukuricou, pórom, nadrobno pokrájaným ananásom a potom nasleduje šunka.
  2. Potom pokvapkáme majonézou, ktorú posolíme a okoreníme. Nasledujú na kolieska nakrájané vajcia a nakoniec strúhaný tvrdý syr.
  3. Takto pripravený šalát zakryjeme fóliou a dáme cez noc uležať do chladničky. Pred podávaním premiešame.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť