Vrstvená cigánska pečienka

Recept Vrstvená cigánska pečienka
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Hlavné jedlo pre labužníkov poriadneho mäsa. Na internete som videla tento recept a poviem vám, neodolala som. A som rada, že som neodolala. Mäsko bolo fantastické, tým prekladaním dostalo vynikajúcu chuť po horčici a slanine, uhorky mi tam tiež pasovali, takže nič som nemenila a originál recept ponúkam aj vám. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

1 kgbravčové alebo hovädzie mäso
150 ganglická slanina
2 kscibuľa
5 ksnakladaná uhorka
cca 3 lyžicrhorčica
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie
200 mlvývar

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso nakrájame na 1 cm plátky, ktoré rozklepeme na tenko.
  2. Cibuľu a uhorky nakrájame na tenké plátky. Plátok mäsa potrieme horčicou, poukladáme slaninou, cibuľou a uhorkami. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Dáme ďalší plátok mäsa a takto pokračujeme do spotrebovania surovín.
  3. Previažeme povrázkom a presunieme do pekáča, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pridáme cibuľu a vývar a dáme piecť na 170° C. Bravčové pečieme cca 1 hodinu, hovädzie 2 hodiny.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť