NajRecept.sk Mäso Hovädzie mäso Vrstvená cigánska pečienka
Vrstvená cigánska pečienka
Recept Vrstvená cigánska pečienka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Lacusin Lacusin    ·   31.5.2021

Vrstvená cigánska pečienka

Hlavné jedlo pre labužníkov poriadneho mäsa. Na internete som videla tento recept a poviem vám, neodolala som. A som rada, že som neodolala. Mäsko bolo fantastické, tým prekladaním dostalo vynikajúcu chuť po horčici a slanine, uhorky mi tam tiež pasovali, takže nič som nemenila a originál recept ponúkam aj vám. Autor: Lacusin

Suroviny
1 kg
bravčové alebo hovädzie mäso
150 g
anglická slanina
2 ks
cibuľa
5 ks
nakladaná uhorka
cca 3 lyžicr
horčica
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
200 ml
vývar
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso nakrájame na 1 cm plátky, ktoré rozklepeme na tenko.
  2. Cibuľu a uhorky nakrájame na tenké plátky. Plátok mäsa potrieme horčicou, poukladáme slaninou, cibuľou a uhorkami. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Dáme ďalší plátok mäsa a takto pokračujeme do spotrebovania surovín.
  3. Previažeme povrázkom a presunieme do pekáča, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pridáme cibuľu a vývar a dáme piecť na 170° C. Bravčové pečieme cca 1 hodinu, hovädzie 2 hodiny.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár