Voňavé cesnakovo-zázvorové rezne

Recept Voňavé cesnakovo-zázvorové rezne
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Milujem chuť zázvoru v akomkoľvek jedle. Dokonca som ho vyskúšala pridať aj do mäsa a verte, že to bolo fantastické. Skúste aj vy.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

nakrájané na reznebravčové/kuracie/morčacie/zajačie/králičie mäso
cesnak
čerstvý zázvor
soľ
korenie
podľa potrebyolej
na obaleniemúka
na obalenievajíčka
na obaleniestrúhanka
na vyprážanieolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Deň vopred prelisujeme cesnak a zázvor nastrúhame na jemno (množstvo podľa počtu rezňov - na jeden rezeň počítam spravidla 1/2 menšieho strúčika cesnaku a 1/2 malé mocca lyžičky nastrúhaného zázvoru).
  2. Pridáme soľ (primerane k počtu rezňov - nepresoľte!). Spravidla počítam 1/4 malé mocca lyžičky na jeden rezeň, čerstvo namleté čierne korenie, 1 - 2 lyžice oleja (podľa počtu rezňov) a všetko spolu dobre zmiešame.
  3. Mäso umyjeme, nakrájame na rezne, trochu naklepeme a ponatierame z oboch strán pripravenou cesnakovo-zázvorovou pastou.
  4. Rezne naukladáme na seba, zabalíme do alobalu a odložíme do chladničky do druhého dňa.
  5. Druhý deň obalíme klasicky v trojobale a vyprážame v horúcom oleji.
  6. Vypražené rezne ukladáme na papierové obrúsky, aby odsali prebytočný olej.

Zdroj: Recepty z mojej kuchyne

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť