Vláčne kuracie rezne marinované v mlieku

Recept Vláčne kuracie rezne marinované v mlieku

Pridal: Triniti, 24.11.2020

Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúce jemné kuracie rezne bez obaľovania v strúhanke. Omáčka z mlieka, hladkej múky a oleja. Vynikajúca pochúťka. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 24.11.2020

Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Budeme potrebovať:

3 kskuracie prsia
2 ksvajce
3,5 hrnčekamlieko
3 hrnčekyhladká múka
cesnak
soľ
korenie
olej
petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kuracie prsia umyjeme, očistíme a prekrojíme na polovicu, prípadne naklepeme. Plátky mäsa vložíme do plnotučného mlieka a necháme odpočívať niekoľko hodín. (Najlepšie je pripraviť si kuracie prsia večer a cez noc nechať odpočívať).
  2. Vajíčka vyšľaháme vidličkou, osolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať a prelisovaný cesnak. Prilejeme 1 šálku mlieka, v ktorom boli kuracie prsia a premiešame.
  3. Kuracie mäso obalíme v hladkej múke, vo vajíčku a postup opakujeme minimálne trikrát. Ukončíme obaľovanie vajíčkom a vložíme obalené mäso do panvice, kde sme rozpálili olej. Smažíme z oboch strán.
  4. Omáčka:
    1/4 šálky oleja rozpálime na panvici, pridáme 4 lyžice hladkej múky a za stáleho miešania opražíme. Pridáme trochu soli a korenia. Krátko povaríme a pridáme 2 šálky mlieka. Privedieme za stáleho miešania do varu. Keď sa omáčka zredukuje, odstavíme.
  5. Ako prílohu môžeme zvoliť zemiaky, ryžu alebo zeleninový šalát. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť