Vláčne kuracie rezne marinované v mlieku

Pridal: Triniti, 24.11.2020
Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Vynikajúce jemné kuracie rezne bez obaľovania v strúhanke. Omáčka z mlieka, hladkej múky a oleja. Vynikajúca pochúťka. Autor: Triniti
FOTKA OD VÁS
Pridal: Triniti, 24.11.2020
Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Budeme potrebovať:
3 kskuracie prsia
2 ksvajce
3,5 hrnčekamlieko
3 hrnčekyhladká múka
cesnak
soľ
korenie
olej
petržlenová vňať
- Kuracie prsia umyjeme, očistíme a prekrojíme na polovicu, prípadne naklepeme. Plátky mäsa vložíme do plnotučného mlieka a necháme odpočívať niekoľko hodín. (Najlepšie je pripraviť si kuracie prsia večer a cez noc nechať odpočívať).
- Vajíčka vyšľaháme vidličkou, osolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať a prelisovaný cesnak. Prilejeme 1 šálku mlieka, v ktorom boli kuracie prsia a premiešame.
- Kuracie mäso obalíme v hladkej múke, vo vajíčku a postup opakujeme minimálne trikrát. Ukončíme obaľovanie vajíčkom a vložíme obalené mäso do panvice, kde sme rozpálili olej. Smažíme z oboch strán.
- Omáčka:
1/4 šálky oleja rozpálime na panvici, pridáme 4 lyžice hladkej múky a za stáleho miešania opražíme. Pridáme trochu soli a korenia. Krátko povaríme a pridáme 2 šálky mlieka. Privedieme za stáleho miešania do varu. Keď sa omáčka zredukuje, odstavíme. - Ako prílohu môžeme zvoliť zemiaky, ryžu alebo zeleninový šalát. Dobrú chuť!
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vláčné kuřecí řízky marinované v mléce.
KOMENTÁRE K RECEPTU