NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Vláčne kuracie rezne marinované v mlieku
Vláčne kuracie rezne marinované v mlieku
Recept Vláčne kuracie rezne marinované v mlieku
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   24.11.2020

Vláčne kuracie rezne marinované v mlieku

Vynikajúce jemné kuracie rezne bez obaľovania v strúhanke. Omáčka z mlieka, hladkej múky a oleja. Vynikajúca pochúťka. Autor: Triniti

20 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny

Budeme potrebovať:

3 ks
kuracie prsia
2 ks
vajce
3,5 hrnčeka
mlieko
3 hrnčeky
hladká múka
cesnak
soľ
korenie
olej
petržlenová vňať
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kuracie prsia umyjeme, očistíme a prekrojíme na polovicu, prípadne naklepeme. Plátky mäsa vložíme do plnotučného mlieka a necháme odpočívať niekoľko hodín. (Najlepšie je pripraviť si kuracie prsia večer a cez noc nechať odpočívať).
  2. Vajíčka vyšľaháme vidličkou, osolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať a prelisovaný cesnak. Prilejeme 1 šálku mlieka, v ktorom boli kuracie prsia a premiešame.
  3. Kuracie mäso obalíme v hladkej múke, vo vajíčku a postup opakujeme minimálne trikrát. Ukončíme obaľovanie vajíčkom a vložíme obalené mäso do panvice, kde sme rozpálili olej. Smažíme z oboch strán.
  4. Omáčka:
    1/4 šálky oleja rozpálime na panvici, pridáme 4 lyžice hladkej múky a za stáleho miešania opražíme. Pridáme trochu soli a korenia. Krátko povaríme a pridáme 2 šálky mlieka. Privedieme za stáleho miešania do varu. Keď sa omáčka zredukuje, odstavíme.
  5. Ako prílohu môžeme zvoliť zemiaky, ryžu alebo zeleninový šalát. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár