NajRecept.sk Dezerty Bábovky Vláčná a výborná mramorová cuketová bábovka plná čokolády
Vláčná a výborná mramorová cuketová bábovka plná čokolády
Recept Vláčná a výborná mramorová cuketová bábovka plná čokolády
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   8.6.2024

Vláčná a výborná mramorová cuketová bábovka plná čokolády

Aj takto sa dá využiť cuketa. Je vláčna a výborná, nám doma chutí asi ešte viac ako klasická. Robievam mramorovú - do časti cesta pridávam kakao, aby to v konečnom reze lahodilo aj oku, nielen chuťovým pohárikom. Ak máte radi, môžete pridať nasekanú čokoládu, hrozienka namočené v rume, prípadne aj iné sušené ovocie. U nás doma bábovka neprejde bez nasekanej čokolády, ktorej tam musí byť požehnane. A to nielen vo vnútri ale aj na povrchu. Autor: Alena Borchova

25 min
Čas prípravy
60 min
Čas varenia
Suroviny
400 g
cuketa
300 g
polohrubá múka
3 ks
vajce
200 ml
olej
1 bal.
prášok do pečiva
150 g
práškový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
1 lyžička
škorica
2 lyžice
kakao
podľa chuti
čokoláda
na vrch
čokoládová poleva
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme si bábovkovú formu, ktorú poriadne vymažeme maslom a vysypeme polohrubou múkou. 
  2. Cuketu nastrúhame na jemnom strúhadle a jemne z nej vytlačíme šťavu. 
  3. Vajíčka vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do peny, pridáme cuketu, olej a sypkú zmes, ktorú sme vopred premiešali - múku, prášok do pečiva, škoricu. 
  4. Pripravené cesto rozdelíme v pomere 2:1. Do menšej časti zamiešame kakao a môžeme plniť formu. Ja som do svetlej časti zamiešala na kúsky nasekanú čokoládu - nemusíte.
  5. Najskôr polovicu svetlého cesta, potom kakaové a nakoniec zvyšné svetlé cesto. 
  6. Dáme piecť na 180 stupňov asi 50-60 minút - sledujeme. Ak vám pripeká vrch, prikryte ho alobalom.
  7. Po upečení som vrch poliala čokoládovou polevou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár