NajRecept.sk Dezerty Múčniky Vínový koláč s jablkami
Vínový koláč s jablkami
Recept Vínový koláč s jablkami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Petra H Petra H    ·   1.2.2021

Vínový koláč s jablkami

Fantastický jablkový koláč, ktorý si zamilujete. Prvýkrát, keď som prečítala recept, som sa bála bieleho vína. No po upečení krásne vonia a je veľmi chutný. Vyskúšajte. Autor: Petra

40 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

350 g
polohrubá múka
100 g
práškový cukor
1 bal.
prášok do pečiva
100 g
maslo
3 ks
vajce
140 ml
mlieko
200 ml
biele víno
600 g
jablko

Poleva:

200 g
jablko
120 ml
voda
2 lyžičky
kukuričný škrob
60 g
práškový cukor
200 g
kyslá smotana
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Maslo s cukrom vymiešame do peny. Pridáme vajce, múku preosiatu s práškom do pečiva, mlieko a víno.
  2. Jablká ošúpeme, nastrúhame nahrubo, pridáme do cesta a premiešame. Cesto rozotrieme na plech s veľkosťou 38x25cm vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pečieme asi 25 minút. Po vychladnutí potrieme polevou.
  3. Jablká olúpeme a nastrúhame nahrubo. Nastrúhané jablká dáme do kastrólika, pridáme cukor, podlejeme vodou a asi 15 minút povaríme. Pridáme škrob rozmiešaný v troške vody a krátko povaríme. Necháme vychladnúť. Potom pridáme kyslú smotanu a premiešame.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár