Vínové vianočné pečivo

Recept Vínové vianočné pečivo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tieto jemné, chrumkavé a hlavne tradičné koláčiky sú ideálne pre každú príležitosť a sú veľmi populárne hlavne na Vianoce. Bez vajíčka a vydržia dlhšie ako linecké pečivo. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Budeme potrebovať:

450 ghladká múka
3 lyžicepráškový cukor
1 bal.vanilkový cukor
1 bal.prášok do pečiva
100 mlbiele víno
200 mlolej
na lepeniemarmeláda
na obaleniepráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vo väčšej miske zmiešame múku, cukor a prášok do pečiva. Dôkladne premiešame a postupne prilievame biele víno a olej.
  2. Vypracujeme hladké cesto, ktoré by malo byť mäkké a odložíme ho na pár hodín do chladničky. Najskôr sa s cestom pracuje zle, ale to preto, že stálo v chlade.
  3. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske a formičkou vykrojíme rôzne tvary, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 15 minút - záleží na veľkosti a hrúbke.
  4. Zlepíme marmeládou, obalíme v práškovom cukre a papáme. Skladujeme v papierovej škatuľke na tmavom mieste, napríklad v komore.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť