Viedenské tvarohové palacinky zapečené v rúre

Pridal: Jaja79, 18.3.2021
Kategorie: Palacinky, Sladké jedlá, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Chuťovky, Raňajky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
V porovnaní s tradičnými tvarohovými palacinkami sú oveľa jemnejšie a chutnejšie. Sú síce časovo náročnejšie, ale tá chuť je naozaj božská! Keď som skúšala prvýkrát tento recept, použila som jemný tvaroh, nedržalo mi to tvar, ale na druhýkrát som použila tvaroh v kocke a to už teda bola pochúťka. Aj vzhľadom, aj chuťovo :) Autor: Jaja
FOTKA OD VÁS
Pridal: Jaja79, 18.3.2021
Kategorie: Palacinky, Sladké jedlá, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Chuťovky, Raňajky
SUROVINY
Palacinky:
250 ghladká múka
2 ksžĺtok
2 lyžičkykryštálový cukor
štipkasoľ
2 lyžiceolej
400 mlmlieko
200-250 mlminerálka
Náplň:
750 gtvaroh
5 lyžícpráškový cukor
1 bal.vanilkový cukor
2 lyžicehrozienka
2 ksbielok
podľa chuticitrónová kôra
Ďalej budeme potrebovať:
200 mlmlieko
2 ksvajce
2 lyžicekryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
- Zo surovín na palacinky klasicky spracujeme hladké cesto, ktoré v tenkej vrstve lejeme na rozpálenú panvicu potretú minimom oleja a smažíme z oboch strán dozlatista.
- Tvaroh, cukor, hrozienka a bielky vymiešame do hladka, môžete náplň osviežiť citrónovou kôrou, ale nemusíte.
- Každú palacinku naplníme plnkou a zrolujeme. Prekrojíme na polovicu a prekrojené časťou nahor je ukladáme do pekáča.
- Vajíčka vymiešame vidličkou, pridáme mlieko, cukor a vanilku a zalejeme palacinky.
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 st. do tej doby, kým "omáčka" nezhustne.
- Podávame horúce a posypeme práškovým cukrom.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vídeňské tvarohové palačinky zapečené v troubě.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Wiedeńskie twarogowe naleśniki zapiekane w piekarniku.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Quark-Pfannkuchen im Backofen überbacken an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Tepsis bécsi túrós palacsinta.
KOMENTÁRE K RECEPTU