Viedenské tvarohové palacinky zapečené v rúre

Recept Viedenské tvarohové palacinky zapečené v rúre
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

V porovnaní s tradičnými tvarohovými palacinkami sú oveľa jemnejšie a chutnejšie. Sú síce časovo náročnejšie, ale tá chuť je naozaj božská! Keď som skúšala prvýkrát tento recept, použila som jemný tvaroh, nedržalo mi to tvar, ale na druhýkrát som použila tvaroh v kocke a to už teda bola pochúťka. Aj vzhľadom, aj chuťovo :) Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Palacinky:

250 ghladká múka
2 ksžĺtok
2 lyžičkykryštálový cukor
štipkasoľ
2 lyžiceolej
400 mlmlieko
200-250 mlminerálka

Náplň:

750 gtvaroh
5 lyžícpráškový cukor
1 bal.vanilkový cukor
2 lyžicehrozienka
2 ksbielok
podľa chuticitrónová kôra

Ďalej budeme potrebovať:

200 mlmlieko
2 ksvajce
2 lyžicekryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zo surovín na palacinky klasicky spracujeme hladké cesto, ktoré v tenkej vrstve lejeme na rozpálenú panvicu potretú minimom oleja a smažíme z oboch strán dozlatista.
  2. Tvaroh, cukor, hrozienka a bielky vymiešame do hladka, môžete náplň osviežiť citrónovou kôrou, ale nemusíte.
  3. Každú palacinku naplníme plnkou a zrolujeme. Prekrojíme na polovicu a prekrojené časťou nahor je ukladáme do pekáča.
  4. Vajíčka vymiešame vidličkou, pridáme mlieko, cukor a vanilku a zalejeme palacinky.
  5. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 st. do tej doby, kým "omáčka" nezhustne.
  6. Podávame horúce a posypeme práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť