Viedenská knedľa

Recept Viedenská knedľa

Pridal: NajLucka, 20.8.2021

Kategorie: Karlovarská knedľa, Knedle, Prílohy

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Neviete akú prílohu zvoliť k mäsu s omáčkou? Pripravte si jednoduchý viedenský knedlík. Najlepšie je použiť staršie rožky. Dobrú chuť!

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 20.8.2021

Kategorie: Karlovarská knedľa, Knedle, Prílohy

SUROVINY

Potrebujeme:

10 ksstarších rožkov
4 ksvajce
2 dclvlažné mlieko
1 dclolej
2 dclhrubá múka
1/4 lyžičkysoľ
petržlenová vňať
polohrubá múka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rožky (podľa možnosti staršie) nakrájame na malé kocky, asi 1 cm.
  2. Pridáme všetky ostatné suroviny, dobre premiešame a necháme 20-30 minút odstáť. Potom mokrými rukami tvarujeme väčšie gule (cca tenisovú loptičku), ktoré obalíme v polohrubej múke a dáme variť do vriacej osolenej vody 15-20 minút. Dobrú chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť