Vianočný rožteky z tekvicových semienok

Recept Vianočný rožteky z tekvicových semienok
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak máte doma hokaido tekvicu a máte radi polievky, určite semienka z tejto tekvice nevyhadzujte. Zamrazte si ich alebo vysušte a odložte si ich na vianočné pečenie. Voňavé polomáčané vianočné rožteky, ktoré si zamilujete. Na pomletie som použila elektrický mlynček na kávu. Zaujímavé je to, že čím dlhšie som mlela, tým som získavala intenzívnejšiu farbu. Dlho vydržia, len je potrebné ich skladovať v uzatvárateľnej dóze na chladnom mieste. Autor: Adkas

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

300 ghladká múka
200 gmaslo
100 gpráškový cukor
200 gtekvicové semienka
2 ksžĺtok
štipkasoľ
1 kscitrón - kôra
1 bal.vanilkový cukor
80 gčokoláda na namáčanie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Tekvicové semienka jemne opražíme na suchej panvici. Necháme ich vychladnúť a pomelieme na jemno. Najlepšie na elektrickom mlynčeku na kávu. Všetky ostatné suroviny pridáme k mletým semienkam a vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky najlepšie na hodinu a dlhšie.
  2. Následne z cesta odoberáme menšie kúsky, ktoré spracujeme do valčeka a nakrájame na kúsky, ktoré cez fóliu vtlačíme do formičky a preložíme na papierom vyložený plech. Formičku vyberieme a postup opakujeme so zvyšným cestom.
  3. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov dozlatista, cca 12 minút. Rožteky majú zostať svetlé.
  4. Konce máčame v čokoláde alebo ich môžeme ešte teplé obaliť v práškovom cukre.

Môj blog: Adkas tastyfood

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť