Vianočný karamelový likér so škoricou

Recept Vianočný karamelový likér so škoricou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tá chuť a vôňa, niečo neskutočné. Nebíčko v papuľke. Áno, poviem Vám pravdu, že som neodolala a hneď som musela ochutnať. Aj keď sa hovorí, že najlepší je, keď aspoň týždeň postojí v chladničke. Autor: Petra H.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

1 plechovkakaramelové salko
250 mlsmotana na šľahanie
250 mlrum
1 lyžičkaškorica
2 ksbadián
8-10 ksklinček

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Smotanu dáme do hrnca, pridáme klinčeky, badián a mletú škoricu. Privedieme k varu a necháme variť asi 5 minút. Za občasného miešania necháme mierne vychladnúť.
  2. Do misky dáme karamelové salko, pridáme cez sitko precedenú, mierne teplú smotanu a začneme na malých otáčkach šľahať. Postupne prilievame tenkým prúdom rum a máme hotovo.
  3. Prelejeme do fľaše. Skladujeme v chladničke.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť