Vianočný bielkový suchár

Recept Vianočný bielkový suchár
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Do väčšiny môjho vianočného pečiva ide žĺtok. Potom sa zastavím a v chladničke mám pohár plný bielkov, no a čo s nimi? Hľadala som recepty, pri ktorých by som spotrebovala iba bielky a objavila som tento recept na vianočný suchár, ktorý je plný mandlí a lieskových orieškov. Je veľmi chutný a na chrumkanie k Popoluške ideálny. Autor: Haanka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

5 ksbielok
150 gpráškový cukor
150 ghladká múka
100 gmandle
100 glieskové orechy

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. 5 bielkov, 150g práškového cukru, toto poriadne vyšľahať a potom už len vareškou primiešať 150 g hladkej múky, 100 g mandlí (nesparených), 100g lieskových orechov, rovno z balenia. Môžu byť napríklad aj len mandle, alebo orechy, niekto dáva i vlašské orechy.
  2. Pečiem vo forme na biskupský chlebíček na 160 stupňov asi 35-40 minút, strážim špajdľou.
  3. Ešte teplé zabaliť do druheho dňa do alobalu a potom krájať na tenké plátky, nechať uschnúť.
  4. Niekto suší v rúre. Krájať nožom to ide veľmi zle, lepšie je mať elektrický krájač.

Môj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť