Vianočný bielkový suchár

Pridal: Haanka, 10.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Pečivo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Do väčšiny môjho vianočného pečiva ide žĺtok. Potom sa zastavím a v chladničke mám pohár plný bielkov, no a čo s nimi? Hľadala som recepty, pri ktorých by som spotrebovala iba bielky a objavila som tento recept na vianočný suchár, ktorý je plný mandlí a lieskových orieškov. Je veľmi chutný a na chrumkanie k Popoluške ideálny. Autor: Haanka
FOTKA OD VÁS
Pridal: Haanka, 10.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Pečivo
SUROVINY
5 ksbielok
150 gpráškový cukor
150 ghladká múka
100 gmandle
100 glieskové orechy
- 5 bielkov, 150g práškového cukru, toto poriadne vyšľahať a potom už len vareškou primiešať 150 g hladkej múky, 100 g mandlí (nesparených), 100g lieskových orechov, rovno z balenia. Môžu byť napríklad aj len mandle, alebo orechy, niekto dáva i vlašské orechy.
- Pečiem vo forme na biskupský chlebíček na 160 stupňov asi 35-40 minút, strážim špajdľou.
- Ešte teplé zabaliť do druheho dňa do alobalu a potom krájať na tenké plátky, nechať uschnúť.
- Niekto suší v rúre. Krájať nožom to ide veľmi zle, lepšie je mať elektrický krájač.
Môj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vánoční bílkový suchar.
KOMENTÁRE K RECEPTU