NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Osie hniezda a úliky Vianočné stromčeky
Vianočné stromčeky
Recept Vianočné stromčeky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Janaha    ·   29.9.2020

Vianočné stromčeky

Vianočné stromčeky som si poskladala z viacerých receptov. Ako základňu pod stromček som použila kakaové linecké kolieska (priemer 5cm), môžete si ich urobiť podľa akéhokoľvek svojho receptu na linecké.

Suroviny

Kokosový krém (rýchly):

250 ml
kyslá smotana
250 ml
smotana na šľahanie
1 bal.
kokosový puding bez varenia Créme Olé
1 bal.
vanilkový cukor
1 lyžica
práškový cukor (alebo podľa chuti)
zelená farba (ak chcete aj zelené stromčeky)

Pistáciový krém (pudingovo-maslový):

1 bal.
pistáciový puding
300 ml
mlieko
150 g
práškový cukor (alebo podľa chuti)
250 g
maslo
Postup receptu
Vytlačiť

Takže na stromky ešte potrebujeme:

- Linecké kolieska asi 30 ks (moje mali priemer 5 cm) ako základňa pod stromčeky - Recept na linecké kolieska
- Hmota na nepečené guľky podľa vašej chuti - napr. Orechové včelie úliky
- Malá formička na úliky alebo stromčeky (moja má priemer 3,5 cm a je vysoká 4cm)
- Džem na prilepenie úlikov na cesto
- Vaječný likér alebo iný krém na plnenie úlikov (nemusí byť)
- Horká čokoláda na poliatie úlikov pred zdobením krémom
- Kokos a perličky na ozdobenie (nemusia byť)

Ako základňu pod stromček som použila kakaové linecké kolieska (priemer 5cm), môžete si ich urobiť podľa akéhokoľvek svojho receptu na linecké a nemusí byť ani kakaové a dokonca môžete použiť aj kúpené guľaté sušienky.

Potom som si urobila hmotu na nepečené guľky. Ja som urobila kakaové rumové guľôčky, aby po zahryznutí alebo prekrojení pekne vynikol kontrast medzi bledým krémom a tmavým stredom stromčeka. Ale pokojne môžete použiť akýkoľvek recept na nepečené guľôčky podľa svojej chuti, napr. Orechové včelie úliky.

Z nepečenej hmoty som pomocou formičky vytvarovala úliky a džemom som ich prilepila na linecké koliesko. Úliky si môžete pred nalepením na linecké aj naplniť (napríklad vaječným likérom), trochu horšie sa s nimi potom manipuluje pri preklápaní, ale druhý deň po stuhnutí sa s nimi bez problémov už dá hýbať a zdobiť ich.

Potom som ich nechala v chladničke odstáť do druhého dňa, aby spevnili a nehýbali sa, keď ich budem namáčať do čokolády a zdobiť krémom. Na druhý deň som si roztavila horkú čokoládu s kúskom stuženého tuku, naliala som ju do kávovej šálky, každý kus som chytila za linecké koliesko, dole hlavou namočila do čokolády, položila späť na podložku a nechala čokoládu dobre stuhnúť a až potom som ich ozdobila krémom .

Urobila som si krém a zdobila som ich zdobiacim sáčkom (akože stromček). Dala som ich na hodinku stuhnúť do chladničky a potom ozdobila kokosom a perličkami.

Krém č. 1:
Všetky suroviny vyšľaháme spolu na krém. Z tohto krému som nazdobila cca 27 stromčekov.

Krém č. 2:
Z mlieka, pudingu a časti cukru (50g) varím hustý puding a nechám ho (za stáleho miešania) vychladnúť, aby sa neurobila koža. Maslo vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny a postupne po lyžiciach zašľaháme vychladnutý puding.

Zdroj: Recepty z mojej kuchyne

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár