Vianočné pečivo s vaječným likérom

Recept Vianočné pečivo s vaječným likérom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento rok som sa rozhodla upiecť nové vianočné pečivo s vaječným likérom. Zaujala ma hlavne plnka, ktorá je síce polotovar, ale je pripravená za 5 minút. Tvar pečiva je, samozrejme, na vás, podľa toho, aké máte doma vykrajovadlá. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

400 ghladká múka
100 gpráškový cukor
1 lyžičkaprášok do pečiva
2 bal.vanilkový cukor
2 lyžicevaječný likér
200 gmaslo
2 ksžĺtok

Náplň:

1 bal.Dr. Oetker krémová náplň príchuť vaječný koňak
200 mlstudené mlieko
200 mlpráškový cukor
125 gmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Klasickým spôsobom pripravíme cesto, ktoré nemusíme odkladať do chladničky ako ostatné cestá na vianočné pečivo, ale môžeme s ním hneď pracovať.
  2. Na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme plát hrubý cca 3 mm a pomocou formičky vykrojíme rôzne tvary, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút (doba pečenia však záleží na vašej rúre, či pečie silnejšie alebo nie, tak sledujte).
  3. Po vychladnutí necháme vychladnúť a pripravíme plnku. Mlieko, cukor, maslo a sypkú zmes dr. Oetker vymiešame v miske podľa návodu na obale (obvykle sa mieša mlieko, práškový cukor a sypká zmes do tuhej hmoty a potom sa pridá maslo a ešte sa krátko šľahá).
  4. Natrieme na cukrovinky, zakryjeme druhým kusom a môžeme ešte ozdobiť práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť