NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Vianočné pečivo s vaječným likérom
Vianočné pečivo s vaječným likérom
Recept Vianočné pečivo s vaječným likérom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Jaja79    ·   5.10.2020

Vianočné pečivo s vaječným likérom

Tento rok som sa rozhodla upiecť nové vianočné pečivo s vaječným likérom. Zaujala ma hlavne plnka, ktorá je síce polotovar, ale je pripravená za 5 minút. Tvar pečiva je, samozrejme, na vás, podľa toho, aké máte doma vykrajovadlá. Autor: Jaja

Suroviny

Cesto:

400 g
hladká múka
100 g
práškový cukor
1 lyžička
prášok do pečiva
2 bal.
vanilkový cukor
2 lyžice
vaječný likér
200 g
maslo
2 ks
žĺtok

Náplň:

1 bal.
Dr. Oetker krémová náplň príchuť vaječný koňak
200 ml
studené mlieko
200 ml
práškový cukor
125 g
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Klasickým spôsobom pripravíme cesto, ktoré nemusíme odkladať do chladničky ako ostatné cestá na vianočné pečivo, ale môžeme s ním hneď pracovať.
  2. Na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme plát hrubý cca 3 mm a pomocou formičky vykrojíme rôzne tvary, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút (doba pečenia však záleží na vašej rúre, či pečie silnejšie alebo nie, tak sledujte).
  3. Po vychladnutí necháme vychladnúť a pripravíme plnku. Mlieko, cukor, maslo a sypkú zmes dr. Oetker vymiešame v miske podľa návodu na obale (obvykle sa mieša mlieko, práškový cukor a sypká zmes do tuhej hmoty a potom sa pridá maslo a ešte sa krátko šľahá).
  4. Natrieme na cukrovinky, zakryjeme druhým kusom a môžeme ešte ozdobiť práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár