NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Linecké pečivo Vianočné jemné oválky zlepované džemom
Vianočné jemné oválky zlepované džemom
Recept Vianočné jemné oválky zlepované džemom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mineralka Mineralka    ·   25.11.2020

Vianočné jemné oválky zlepované džemom

Toto vianočné pečivo je oveľa jemnejšie ako klasické linecké. Do múky sa pridáva aj kukuričný škrob, ktorý dodá cestu dokonalú jemnosť a zároveň sa pridáva aj pudingový prášok, ktorý tiež zjemňuje cesto. Autor: Mineralka

45 min
Čas prípravy
6 min
Čas varenia
Suroviny
200 g
kukuričný škrob
1 bal.
vanilkový puding
200 g
hladká múka
200 g
Hera
150 g
práškový cukor
1 bal.
prášok do pečiva
1 ks
žĺtok
3 lyžice
kyslá smotana
1 ks
citrón
na lepenie marmeláda
na ozdobu mleté vlašské orechy
na ozdobu čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zo všetkých surovín vypracujeme guličku cesta (z citrónu použijeme iba trochu kôry), ktorú zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na 1 deň.
  2. Potom cesto rozvaľkáme a vykrojíme oválky, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov. Trvá to asi 6 minút - sledujeme. Nepečte príliš dlho, aby ste oválky veľmi nevysušili.
  3. Zlepujeme ich marmeládou a odzobíme čokoládou a orieškami.
  4. Oriešky na povrch nalepíme tak, že povrch potrieme marmeládou alebo šťavou z kompótu a obalíme orechami.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár