Vianočné jemné oválky zlepované džemom

Recept Vianočné jemné oválky zlepované džemom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Toto vianočné pečivo je oveľa jemnejšie ako klasické linecké. Do múky sa pridáva aj kukuričný škrob, ktorý dodá cestu dokonalú jemnosť a zároveň sa pridáva aj pudingový prášok, ktorý tiež zjemňuje cesto. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

200 gkukuričný škrob
1 bal.vanilkový puding
200 ghladká múka
200 gHera
150 gpráškový cukor
1 bal.prášok do pečiva
1 ksžĺtok
3 lyžicekyslá smotana
1 kscitrón
na lepenie marmeláda
na ozdobu mleté vlašské orechy
na ozdobu čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zo všetkých surovín vypracujeme guličku cesta (z citrónu použijeme iba trochu kôry), ktorú zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na 1 deň.
  2. Potom cesto rozvaľkáme a vykrojíme oválky, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov. Trvá to asi 6 minút - sledujeme. Nepečte príliš dlho, aby ste oválky veľmi nevysušili.
  3. Zlepujeme ich marmeládou a odzobíme čokoládou a orieškami.
  4. Oriešky na povrch nalepíme tak, že povrch potrieme marmeládou alebo šťavou z kompótu a obalíme orechami.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť