Vianočné arašidové slniečka

Recept Vianočné arašidové slniečka
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Áno, blížia sa Vianoce a moja rodina vie, že kuchyňa bude mojou spálňou. Milujem vianočné pečenie. Je to pre mňa radosť, odpočinok a zresetovanie. Zabudnem na problémy, vyčistím si hlavu od zbytočných starostí a poteším svoje okolie sladkými dobrotami. Autor: Petra

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

170 ghladká múka
50 gpráškový cukor
100 gtuk (Hera)
100 gmleté nesolené arašidy
1/4 lyžičkymletá káva
50 gmed

Poleva:

130 gbiela čokoláda
70 gstužený tuk
trochužltá olejová potravinárska farba

Ďalej potrebujeme:

na zlepeniearašidová nátierka alebo marmeláda
sekané nesolené arašidy

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zo všetkých surovín vypracujeme cesto a necháme aspoň 2 hodiny v chladničke odležať (ja nechávam cez noc).
  2. Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme tvary (ja som vykrajovala slniečka), ktoré dávame na plech vyložený papierom na pečenie a v stredne vyhriatej rúre asi na 170 stupňov upečieme (cca 7 min).
  3. Polovicu tvarov namáčame do čokoládovej polevy a ešte než poleva zaschne, posypeme sekanými arašidy. (Poleva: nalámanú čokoládu a pokrájaný tuk rozohrejeme vo vodnom kúpeli. Potom vmiešame žlté farbivo.)
  4. Zlepujeme arašidovou nátierkou alebo marmeládou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť