Vianočka podľa Klasotinky

Pridal: Klasotinka, 29.9.2020
Kategorie: Vianočka, Vianoce, Sviatočné pečenie, Múčniky, Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Vynikajúca, mäkučká, nadýchaná vianočka s hrozienkami. Autor: Klasotinka
FOTKA OD VÁS
Pridal: Klasotinka, 29.9.2020
Kategorie: Vianočka, Vianoce, Sviatočné pečenie, Múčniky, Dezerty
SUROVINY
Cesto:
700 gpolohrubá múka
330 mlmlieko
140 grozpustené maslo
140 gcukor
1 kockadroždie
1 ksvajce
2 ksžĺtok
1 lyžičkasoľ
1 lyžičkacitrónová kôra
hrozienka namočené v rume
na potretievajce
- Do šálky nadrobíme droždie, pridáme lyžičku cukru, zalejeme trochou vlažného mlieka a čakáme na kvások.
- Do misy dáme múku, soľ, cukor, vajcia, citrónovú kôru, žĺtky, maslo, kvások a zvyšok mlieka. Vypracujeme hladké cesto a necháme kysnúť 60 minút.
Do cesta primiešame hrozienka a necháme cca 10 minút znovu kysnúť. - Vykysnuté cesto rozdelíme na 9 bochníkov - pletencov.
Začíname pliesť zo 4 pletencov spodné poschodie, 3 pletence na ďalšie poschodie a 2 pletence na horné poschodie. Dáme na plech s papierom na pečenie. A necháme ešte kysnúť 30 minút. - Vianočku si potrieme vajcom a môžeme posypať mandľami. Rúru si rozpálime na 220° C, po 10 minútach znížime na 150° C - 25 min, potom na 100° C - 25 min.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vánočka podle Klasotinky.
KOMENTÁRE K RECEPTU