Vianočka plnená makom, tvarohom a orechmi

Recept Vianočka plnená makom, tvarohom a orechmi
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak máte radi vianočku, no chceli by ste zmenu, skúste si pripraviť takúto plnenú. Obsahuje tri plnky - mak, orechy a tvaroh, čím sa podobá koláču štedrák. Síce mi pri pečení popraskala, na chuti jej to vôbec neubralo a zmizla rýchlosťou blesku. Potešte svojich blízkych zaujímavými veľkonočnými raňajkami.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto

1/2 kocky (20 g)čerstvé droždie
100 mlvlažné mlieko
1 lyžica (cca 15 g)trstinový cukor
1 lyžica (cca 15 g)hladká múka
300 ghladká pšeničná múka
250 ghladká špaldová múka
150 mlvlažné mlieko
40 gtrstinový cukor
20 gvanilínový cukor
2 ksžĺtok
100 gmaslo
1/2 lyžičkysoľ

Maková plnka

100 gmletý mak
4 lyžicevlažné mlieko
1/2 bal.vanilínový cukor
10 gsladidlo (prípadne viac podľa chuti)
15 glekvár

Orechová plnka

120 gmleté vlašské orechy
3 lyžicevlažné mlieko
1/2 bal.vanilínový cukor
10 gsladidlo (prípadne viac, podľa chuti)

Tvarohová plnka

250 ghrudkový tvaroh
1 ksvajce
1 lyžicazlatý klas
1 lyžicacitrónová šťava
štipkasušená citrónová kôra
25 gsladidlo (prípadne viac, podľa chuti)

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Ako prvé si pripravíme kvások. Do 100 ml vlažného mlieka primiešame lyžicu cukru aj múky a nadrobíme droždie. Prikryjeme utierkou a necháme 15 minút vzísť.
  2. Do misy dáme všetky ingrediencie na cesto (maslo izbovej teploty alebo rozpustené v mikrovlnke) a pridáme aj kvások. Miesime v robote, pokiaľ nám nevznikne cesto, ktoré sa pekne odliepa od stien misy. Vymiesené cesto posypeme múkou, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť hodinu.
  3. Plnky si pripravíme zmiešaním potrebných ingrediencií na každú z nich.
  4. Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 časti. Vyvaľkáme, naplníme plnkou po celej ploche a zrolujeme. Keď máme pripravené všetky tri časti, zapletieme ich ako vrkoč. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vajíčkom.
  5. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 35-40 minút. Po vychladnutí môžete posypať práškovým cukrom. Podávať môžete samotnú alebo doplniť lekvárom, tvarohom, jogurtom, či pripraviť si k nej kakao.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť