NajRecept.sk Sviatočné pečenie Narodeniny Veterníkova torta ako z cukrárne
Veterníkova torta ako z cukrárne
Recept Veterníkova torta ako z cukrárne
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Karambola Karambola    ·   21.2.2021

Veterníkova torta ako z cukrárne

Jednoduché, rýchle a chutné. Určite vyskúšajte. Ak sa bojíte, že odpaľované cesto nezvládnete upiecť, garantujem vám, že táto torta sa vám na 100% podarí. Autor: Karambola

35 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

150 g
hladká múka
100 ml
voda
100 ml
mlieko
80 g
maslo
4 ks
vajce
1 lyžička
prášok do pečiva
1/2 lyžičky
soľ

Krém:

500 ml
mlieko
150 g
kryštálový cukor
100 g
hladká múka
2 ks
vajce
170 g
maslo
2 bal.
vanilkový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do hrnca nalejeme vodu, mlieko, pridáme maslo a dáme variť na oheň. Keď sa maslo roztopilo a hmota začala vrieť, prisypeme hladkú múku zmiešanú so soľou a práškom do pečiva. Za stáleho miešania varíme asi 4 minúty (hmota sa začne oddeľovať od stien a od dna hrnca). Odstavíme a necháme mierne vychladnúť.
  2. Postupne pridáme jedno vajíčko po druhom a za každým dôkladne vyšľaháme. Dostaneme cesto, ktoré rozdelíme na polovicu.
  3. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie o priemere 24 cm, dno vyložíme papierom a nanesieme polovicu cesta. Pekne uhladíme (nanášame v tenkej vrstve) a dáme piecť.
  4. Pečieme na 200 stupňov 20 minút. To isté zopakujeme aj s druhou polovicou cesta. Upečené cestá necháme vychladnúť na mriežke.
  5. V mlieku rozmiešame cukor, hladkú múku a vajíčka. Dáme variť na oheň. Uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Maslo vyšľaháme spolu s vanilkovým cukrom do peny, postupne po lyžiciach pridáme vychladnutú kašu.
  6. Jedno cesto vložíme späť do formy, dáme krém, položíme druhé cesto a jemne zatlačíme. Odložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním posypeme vrch práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár