Veterníkova torta ako z cukrárne

Pridal: Karambola, 21.2.2021
Kategorie: Sviatočné pečenie, Narodeniny, Torty, Koláče, Sladké torty, Dezerty, Múčniky, Koláče, keksíky, sušienky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Jednoduché, rýchle a chutné. Určite vyskúšajte. Ak sa bojíte, že odpaľované cesto nezvládnete upiecť, garantujem vám, že táto torta sa vám na 100% podarí. Autor: Karambola
FOTKA OD VÁS
Pridal: Karambola, 21.2.2021
Kategorie: Sviatočné pečenie, Narodeniny, Torty, Koláče, Sladké torty, Dezerty, Múčniky, Koláče, keksíky, sušienky
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Cesto:
150 ghladká múka
100 mlvoda
100 mlmlieko
80 gmaslo
4 ksvajce
1 lyžičkaprášok do pečiva
1/2 lyžičkysoľ
Krém:
500 mlmlieko
150 gkryštálový cukor
100 ghladká múka
2 ksvajce
170 gmaslo
2 bal.vanilkový cukor
- Do hrnca nalejeme vodu, mlieko, pridáme maslo a dáme variť na oheň. Keď sa maslo roztopilo a hmota začala vrieť, prisypeme hladkú múku zmiešanú so soľou a práškom do pečiva. Za stáleho miešania varíme asi 4 minúty (hmota sa začne oddeľovať od stien a od dna hrnca). Odstavíme a necháme mierne vychladnúť.
- Postupne pridáme jedno vajíčko po druhom a za každým dôkladne vyšľaháme. Dostaneme cesto, ktoré rozdelíme na polovicu.
- V mlieku rozmiešame cukor, hladkú múku a vajíčka. Dáme variť na oheň. Uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Maslo vyšľaháme spolu s vanilkovým cukrom do peny, postupne po lyžiciach pridáme vychladnutú kašu.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Větrníkový dort jako z cukrárny.
KOMENTÁRE K RECEPTU