Veterníkova torta ako z cukrárne

Recept Veterníkova torta ako z cukrárne
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduché, rýchle a chutné. Určite vyskúšajte. Ak sa bojíte, že odpaľované cesto nezvládnete upiecť, garantujem vám, že táto torta sa vám na 100% podarí. Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

150 ghladká múka
100 mlvoda
100 mlmlieko
80 gmaslo
4 ksvajce
1 lyžičkaprášok do pečiva
1/2 lyžičkysoľ

Krém:

500 mlmlieko
150 gkryštálový cukor
100 ghladká múka
2 ksvajce
170 gmaslo
2 bal.vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do hrnca nalejeme vodu, mlieko, pridáme maslo a dáme variť na oheň. Keď sa maslo roztopilo a hmota začala vrieť, prisypeme hladkú múku zmiešanú so soľou a práškom do pečiva. Za stáleho miešania varíme asi 4 minúty (hmota sa začne oddeľovať od stien a od dna hrnca). Odstavíme a necháme mierne vychladnúť.
  2. Postupne pridáme jedno vajíčko po druhom a za každým dôkladne vyšľaháme. Dostaneme cesto, ktoré rozdelíme na polovicu.
  3. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie o priemere 24 cm, dno vyložíme papierom a nanesieme polovicu cesta. Pekne uhladíme (nanášame v tenkej vrstve) a dáme piecť.
  4. Pečieme na 200 stupňov 20 minút. To isté zopakujeme aj s druhou polovicou cesta. Upečené cestá necháme vychladnúť na mriežke.
  5. V mlieku rozmiešame cukor, hladkú múku a vajíčka. Dáme variť na oheň. Uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Maslo vyšľaháme spolu s vanilkovým cukrom do peny, postupne po lyžiciach pridáme vychladnutú kašu.
  6. Jedno cesto vložíme späť do formy, dáme krém, položíme druhé cesto a jemne zatlačíme. Odložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním posypeme vrch práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť