Veterník na plech - fotopostup

Recept Veterník na plech - fotopostup
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Fantastický zákusok, ktorý sa hodí nielen na Vianoce, Veľkú noc, ale aj na nedeľné popoludnie. Tento veterník som piekla ešte v sobotu, aby odpaľované cesto krásne zmäklo a aby sa v ústach dokonale rozplývalo. A aj tak bolo. Polovica plechu bola preč žmurknutím oka. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

200 mlvoda
200 mlolej
180 ghladká múka
štipkasoľ
6 ksvajce
1 ksvarené salko
3/4 lmlieko
2 bal.Zlatý klas
1 bal.maslo
2 bal.šľahačka v prášku
250 mlmlieko

Poleva:

5 dkgpráškový cukor
4 lyžicemlieko
20 dkgmletý cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vodu dáme do hrnca, pridáme olej, štipku soli a necháme zovrieť. Pridáme hladkú múku a stále miešame. Miešame, kým sa cesto nezačne oddeľovať od stien hrnca.
  2. Potom odstavíme, necháme vychladnúť a postupne pridávame jedno vajíčko po druhom a za každým dôkladne vyšľaháme. Cesto rozdelíme na polovicu a natrieme na plechy, ktoré sme vyložili papierom na pečenie.
  3. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov asi 20 minút.
  4. Puding uvaríme, necháme mierne vychladnúť a pridáme salko (karamelové). Vymiešame a necháme vychladnúť, potom pridáme maslo. Natrieme na cesto a pekne uhladíme.
  5. Na karamelový krém navrstvíme šľahačku a zakryjeme druhým plátom cesta. Alternatíva: do šľahačky pridajte lyžicu karamelového salka.
  6. Cukor necháme skaramelizovať, pridáme mlieko a karamel rozvaríme. Pridáme mletý cukor a vymiešame hladkú polevu.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť