NajRecept.sk Dezerty Zákusky Veterník na plech - fotopostup
Veterník na plech - fotopostup
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mineralka    ·   13.10.2020

Veterník na plech - fotopostup

Fantastický zákusok, ktorý sa hodí nielen na Vianoce, Veľkú noc, ale aj na nedeľné popoludnie. Tento veterník som piekla ešte v sobotu, aby odpaľované cesto krásne zmäklo a aby sa v ústach dokonale rozplývalo. A aj tak bolo. Polovica plechu bola preč žmurknutím oka. Autor: Mineralka

45 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny

Cesto:

200 ml
voda
200 ml
olej
180 g
hladká múka
štipka
soľ
6 ks
vajce
1 ks
varené salko
3/4 l
mlieko
2 bal.
Zlatý klas
1 bal.
maslo
2 bal.
šľahačka v prášku
250 ml
mlieko

Poleva:

5 dkg
práškový cukor
4 lyžice
mlieko
20 dkg
mletý cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vodu dáme do hrnca, pridáme olej, štipku soli a necháme zovrieť. Pridáme hladkú múku a stále miešame. Miešame, kým sa cesto nezačne oddeľovať od stien hrnca.
  2. Potom odstavíme, necháme vychladnúť a postupne pridávame jedno vajíčko po druhom a za každým dôkladne vyšľaháme. Cesto rozdelíme na polovicu a natrieme na plechy, ktoré sme vyložili papierom na pečenie.
  3. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov asi 20 minút.
  4. Puding uvaríme, necháme mierne vychladnúť a pridáme salko (karamelové). Vymiešame a necháme vychladnúť, potom pridáme maslo. Natrieme na cesto a pekne uhladíme.
  5. Na karamelový krém navrstvíme šľahačku a zakryjeme druhým plátom cesta. Alternatíva: do šľahačky pridajte lyžicu karamelového salka.
  6. Cukor necháme skaramelizovať, pridáme mlieko a karamel rozvaríme. Pridáme mletý cukor a vymiešame hladkú polevu.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov