Veterník na plech - fotopostup
Fantastický zákusok, ktorý sa hodí nielen na Vianoce, Veľkú noc, ale aj na nedeľné popoludnie. Tento veterník som piekla ešte v sobotu, aby odpaľované cesto krásne zmäklo a aby sa v ústach dokonale rozplývalo. A aj tak bolo. Polovica plechu bola preč žmurknutím oka. Autor: Mineralka
FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Cesto:
200 mlvoda
200 mlolej
180 ghladká múka
štipkasoľ
6 ksvajce
1 ksvarené salko
3/4 lmlieko
2 bal.Zlatý klas
1 bal.maslo
2 bal.šľahačka v prášku
250 mlmlieko
Poleva:
5 dkgpráškový cukor
4 lyžicemlieko
20 dkgmletý cukor
- Vodu dáme do hrnca, pridáme olej, štipku soli a necháme zovrieť. Pridáme hladkú múku a stále miešame. Miešame, kým sa cesto nezačne oddeľovať od stien hrnca.
- Potom odstavíme, necháme vychladnúť a postupne pridávame jedno vajíčko po druhom a za každým dôkladne vyšľaháme. Cesto rozdelíme na polovicu a natrieme na plechy, ktoré sme vyložili papierom na pečenie.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Větrník na plech - fotopostup.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Windbeutel vom Blech – Fotoanleitung an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Tepsis fánk égetett tésztából.
KOMENTÁRE K RECEPTU